onsdag 5 februari 2014

Årets mål

Ett av mina mål för 2014 är att lära känna min kamera. Har alltid gillat att fota och kan lätt ta 500 bilder på en veckas semester eller 100 bilder under en handbollsmatch. :) Men jag har alltid kört med auto och tänkte nu gå ifrån det.
 

 
Så jag satt och testa lite på min fina ödla jag fick av bästa M när hon varit i Sydafrika. Det jag tycker är svårast är att få till bra bilder när barnen spelar match. Ljuset räcker oftast inte till och de står inte still direkt och jag skulle vilja ha ett bra kort när de kommer och gör hoppskott eller stoppar en annan spelare. Så av hundra kort är det inte många som blir klara när de är så snabba på plan.
Någon som har några tips på inställningar eller nått??

6 kommentarer:

Hannis sa...

Jag fotar alltid i raw och använder alltid manuella (M) inställningar.
På det sättet så har man möjligheten att påverka bilden i efterhand, som till exempel ljuset.

På Moderskeppet kan du hitta mycket bra om du vill träna på att lära känna kameran.

Kram Hannis

Maria sa...

Tyvärr inga tips, men håller med... vissa saker är svårt.
Lycka till med fördjupningen! ;) =)
Kram /Maria

Anette Ryan sa...

Det är något som är kul och bra att kunna. Kör också så gott som bara på automatik. Är för lat för att hinna med något annat. Har dock hittat en speciell "scen" inställning på min kamera som jag gillar och som nästan alltid ger bra bilder med bra ljus (finns c:a tio olika förinställda som tex beach, party, inddors, food, autumn osv). Men som sagt när barnen rör på sig blir det knepigt. Skulle också vilja ta mig tid till att lära mig mer.
Lycka till med det nya.
Kram Anette

mina finaste. sa...

Jag håller med Hannis om att det är bäst att fota i manuell mode för då kan du korta slutartiden och frysa och fånga ögonblick som en nick. Bra ändå att du fotar ute för då är ljuset ofta inget problem om du går ner i slutartid.

..och viss är det trist med blått och rosa!! Jag gillar rosa men får alltid kommentarer om V bara har något så litet som ett par sockor i rosa. Fånigt!

Ha en skön kväll!

Helena sa...

Det är bara att träna på att ta bilder. Jag är lite motsträvig när det gäller att lära mig nytt men så kommer jag igång o då blir det kul!
KRAM från mig!

Postadress Torslanda sa...

Jag tar de flesta bilder med telefonen. Helt oavancerat, hihi.