onsdag 26 mars 2014

Veckans recept

Nytt recept som ska testas i kväll även detta från Ica.se. M som lagar maten medans vi andra aktiverar oss. Härligt att komma hem till lagad mat!

 Lime- och ingefärsbakad torsk med grönsaker i röd curry

  • 2 msk riven ingefära
  • 1 lime
  • 600 g torskfilé
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk röd currypasta
  • 500 g djupfrysta wokgrönsaker
  • 1 burk lätt kokosmjölk (à 400 ml)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150ºC.
  2. Blanda ingefära och saften från hälften av limen.
  3. Skär torsken i 4 lika stora portioner (för 4 port). Lägg dem i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Pensla ingefärsblandningen på fisken och sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter, eller tills fiskens innertemperatur är 56ºC.
  4. Skala och hacka vitlöken. Fräs den i rapsolja, tillsätt currypasta, wokgrönsaker, kokosmjölk och grönsaksbuljongtärning. Koka upp grönsaksgrytan och smaksätt med salt, peppar och saften från resten av limen.
  5. Servera torsken med grönsakscurryn och ris.
Recept: Lime- och ingefärsbakad torsk med grönsaker i röd curry

3 kommentarer:

Hannis sa...

Låter gott!
Fisk är en favorit här hemma.
Skulle jag kunna leva på=))

Kram Hannis

Villa Ell sa...

Ååå så gott det lät, inte en enda ingrediens av det jag har hemma...
Fisk älskar jag och fiskbilen besöks ooooofta!
Ha en fin torsdag
Kram Sandra

Hanna sa...

Det låter riktigt gott!