måndag 4 maj 2015

Veckans recept.

Ny vecka nya möjligheter. Så vi börjar med ett nytt recept i kväll. Satt och kolla runt på ica.se och hitta det här. Får hoppas det blir bra.

Kalvfärsbiffar med ljummen sötpotatissallad

Bild lånad från ica.se

Potatis
ca 500 g sötpotatis
600 g fast potatis
2 msk olivolja
1/2 kruka timjan
Salt o peppar

Kalvfärsbiffar
1 ägg
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 msk dijonsenap
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
ca 500 g kalvfärs
1/2 msk smör

Citronyoghurt
1 citron
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta

Sätt ugnen på 225 °C och sätt in en ugnsplåt.
Potatis: Skölj och skär potatisarna i mindre bitar. Blanda dem med olivoljan och timjankvistarna. Krydda med salt och peppar.
Häll ut blandningen på den förvärmda plåten och rosta mitt i ugnen ca 25 min,
Kalvfärsbiffar: Blanda ägg, ströbröd och mjölk med senap och kryddor. Låt svälla ca 2 min och blanda sedan ner färsen. Forma den till 8 biffar och bryn dem i smör i stekpanna. Låt biffarna sedan steka med på potatisplåten när det återstår 10 minuter av potatisens tid.
Citronyoghurt: Skölj citronen och riv skalet fint. Blanda yoghurten med citronskalet och pressa i vitlöken. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Servera potatisen och biffarna med citronyoghurten och sallad.

    5 kommentarer:

    Hannis sa...

    Nu blev jag ju hungrig!
    Låter väldigt gott=))

    Kram Hannis

    Home2tiny sa...

    Alltid kul med nya recept. Kramisar Tina

    Maria sa...

    Säkert jättegott!
    Kram/Maria

    Anette-Ljusa drömmar på landet sa...

    Mumsigt! Den där citronyoghurten låter som en höjdare till!!
    Må så gott o tack för receptet!
    Kram

    Anette-Ljusa drömmar på landet sa...

    Mumsigt! Den där citronyoghurten låter som en höjdare till!!
    Må så gott o tack för receptet!
    Kram