fredag 29 maj 2015

Vilken kalasdag!!

Vädret var på topp idag. 
Ledig dag både jag och mannen. Jag städa, han klippte gräset, sen lite förberedelser då N och hennes kompis H skulle ha kalas idag. N fyller år i januari och har velat bjuda hela klassen men jag har inte haft lust att ha 18 barn inne. Valet blev utekalas men ingen snö kom så pulka kalas försvann och sen har vi väntat in varmare dagar i stället. H fyller år mitt i sommaren när nästan ingen är hemma. Då boka vi ett kalas nu med hela klassen och strax efter elva dök det upp 17 barn här hemma och 2 fröknar.Två kalas tjejer som var mer än nöjda med alla paket och att få ha detta kalas!Vi har en himla bra tomt när det kommer till såna här arrangemang. Det var barn lite var stans på gräsmattan. Några gunga, andra spela fotboll eller tennis, ja alla hade att göra.


Vi börja med lunch ála grillkorv. Brukar gå hem hos de flesta.


Sen blev det filmtipsrunda. Glömde dock förklara hur man ska fylla i svaren så de kryssa lite fel och vi fick ta om det efter halva rundan. Sen gick det bättre!
Sämre gick det för mig när batteriet dog i kameran.....
När alla gått klart rundan blev det fika på altan i solen. Gluten och mjölkfria brownies och fruktsallad. Inte lätt att få till fikat när de har olika allergier. En laktos, en mjölkprotein, en nöt och en vegan. Men men jag tror alla var nöjda och de hann med lite mer lek innan de tog bussen tillbaka till skolan.

En riktig kalasdag blev det!

3 kommentarer:

Hannis sa...

Vilket kalas!
Så härligt.

Förstår att du inte riktigt hade lust att ha hela gänget inomhus=))
Blir en skaplig ljudnivå med så många barn samlade på roligheter!

Kramen Hannis

Villa Ell sa...

Härligt att kunna ha kalas ute!!! Nä tack till 18 kids inne ;-)
Min äldsta fyller i oktober men nu har han inte haft kalas på två år och i höst fyller han 11... hoppas kalas tiden är över!
Vi har ju 3 åringen kvar men det är inte kalas dags ännu... Annars har bowlingkalas/lekland varit himlans bra under åren!

Ha en fin lördag

Kram Sandra

Home2tiny sa...

Har haft en över 20 ungar inne i huset på kalas en gång, japp det räckte med en gång..... Vilken tur ni hade med vädret. Kramisar Tina