fredag 6 juli 2012

Tack för tipset!

Härom dagen när jag blogga runt lite så tipsa Sofia med Hildas hem om att hon samlar fröer bla från penseér. Jag kommentera hos henne och sa att mina har rådjuren ätit upp så jag har inga frön att ta av. Brukar inte samla fröer men man kan ju börja! Men nu fanns det inga kvar. Trodde jag ja.


I förrgår när jag skulle ta bort dom vissna uppätna penseérna från krukorna på trappen så fanns de där. Snabbt tog jag rätt på dom och nu ska de sparas tills nästa år. Gäller bara komma ihåg dom tills dess! : )

TAck Sofia för tipset!!

5 kommentarer:

Maria- Wikers Liv sa...

Ska bli spänannde att se dina penséer nästa år! Lycka till! :)
Kram /Maria

Postadress Torslanda sa...

Ah, smart! Du får hålla oss uppdaterade om hur det går
Ha en fin helg

Helena sa...

Direkt så dem nu!Så hinner det bli små plantor innan hösten o i vår så har du att ta av :-)
KRAM från mig!

Helena sa...

Ja nu :-) tex. om du har plats i nån rabatt.Sen står de där över vintern.Sen då till våren har du massor av små plantor att ta av el.låta stå där o blomma :-)Jag brukar så i en kallbänk när sallad är färdig skördad bra sätt att använda en annars oanvänd odlingsbänk :-)
Jag brukar plocka frön lite här o var tex. i offentliga planteringar o urnor.o lägga i nått gammalt kvitto eller nått :-) eftersom de spricker upp o man får svårt att hitta dem annars.Väl hemma lägger jag kapslarna i nån burk el.så med papper över bara så vet jag att fröna ligger där de ska o inte på golvet ;-)
KRAM!

YKW sa...

Undrar om det funkar?
Man kan också sitta i penséer :-)