onsdag 12 mars 2014

Veckans recept och sol!

En fisksoppa från arla som M gjorde förra veckan med viss ändring. Krossade tomater och så hade hon i rosmarin istället för dill. God ändå! :)

Fisksoppa

Ingredienser

  • 400 g fiskfilé t ex sej eller lax
  • 150 g purjolök
  • 1 st gul lök
  • Arla® Svenskt Smör
  • 1 krm svartpeppar
  • 800 g passerade tomater
  • 1 dl vatten
  • 2 12 dl Kelda® matlagningsgrädde
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 1 krm strösocker
  • 12 tsk salt
  • 1 dl hackad färsk dill

Gör så här:

Skär fisken i bitar. Strimla purjolöken. Skala och hacka löken. Fräs purjolök och lök i smör i en kastrull. Rör i peppar, tomater, vatten, grädde och buljongtärningar. Låt koka några minuter. Lägg i fisken och låt soppan koka på svag värme 2-3 min. Smaksätt med socker och salt. Strö dillen över.

 
Så härlig med solen som har hittat fram!
 
 

6 kommentarer:

Hannis sa...

Jag gillar det här med veckans recept!
Perfekt för mig=))

Kram Hannis

svart vitt och rött sa...

Fisksoppa är något av en favorit här! Mmmm! Ha det gott!

Nilla Q sa...

Gillar också fisksoppa! Här blev det dock ugnsbakad lax idag.

Kram Pernilla

FruNeroLindström sa...

Åh vad gott, det får vi testa.
Förstår att du blev vansinnig i förra inlägget. Ibland undrar man hur de tänker, men tyvärr triggade de väl varandra.
Tack för ännu ett trevligt samtal, nu ska jag väl försöka ta mig i kragen och lyckas somna innan mannen kommer hem ;) Kram Malin

Villa Ell sa...

Jag älskar fisk och även fisksoppa!
Hua jag läste tidigare inlägg, jag hade blivit tokig och gått bananas!!!
Kram Sandra

Mycket annat & lite betong sa...

Tack för receptet!
Vilken bra idé med veckans recept. Det är så svårt att hitta på maträtter.

Trevlig kväll!

Kram Agneta