tisdag 4 mars 2014

Veckans recept

Kycklingsoppa med risoni

Recept o bild från Arla.
 
Ingredienser
 
    250 g kycklingfiléer
    2 msk Arla® Smör-&rapsolja
    1 12 msk vetemjöl
    2 msk tomatpuré
    pressad saft av 12 st lime
    1 krm chilipulver
    12 tsk salt
    1 liter vatten
    3 msk konc kycklingfond
    1 dl risoni
    1 dl Kelda® mellangrädde
    12 dl färsk bladpersilja
Gör så här:
Skär kycklingen i små bitar. Bryn dem i smör-&rapsolja i en gryta. Rör i mjöl och tomatpuré. Tillsätt pressad lime, chili-peppar, salt, vatten, fond och risoni. Låt soppan koka ca 10 min. Rör i grädde och persilja.
 
God enkel soppa som N gjorde en fin grönsakstallrik till!

3 kommentarer:

Min plats i solen sa...

Tack för tipset Kia! Det låter gott och just soppor har jag en vana av att hamna i samma hjulspår som alltid. Så jag tar tacksamt emot detta tips. :)

Kram på dig♥

Hannis sa...

Aha!
Det där snor jag direkt.
Älskar soppor=))

Kram Hannis

mina finaste. sa...

jag älskar recepttips! Brukar faktiskt testa olika som jag ser i bloggar och blir alltid nöjd :) Så gott med andras smaker och inte bara sin egen vanliga kombo :)

kram och fin dag!