onsdag 19 mars 2014

Veckans recept

Hitta ett fisk recept på ica.se som vi ska prova i veckan och det tänkte jag dela med mig av till er. Hoppas det smakar!

Saffransgryta med torsk och kräftor

Saffransgryta

  • 375 g torsk
  • 900 g potatis
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 1/2 g saffran
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 krm cayennepeppar
  • 4 skivor vitt formbröd
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 150 g sockerärter
  • 250 g körsbärstomater
  • 360 g kräftstjärtar i lake

Dillsmetana

  • 20 g dill
  • 2 dl smetana
  • 1 vitlöksklyfta

Så här gör du            

  1. Saffransgryta: Tina torsken.
  2. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  3. Skala och finhacka löken. Fräs löken i oljan i en stor gryta. Strö på saffranet och rör ner tomatpurén, fräs ytterligare ca 3 minuter. Tillsätt buljong, vinäger, timjan och cayennepeppar. Låt sjuda ca 10 minuter.
  4. Skär brödet i tärningar. Stek dem i olivoljan tills de får fin färg. Salta och peppra.
  5. Strimla sockerärterna och dela tomaterna i halvor. Låt kräftorna rinna av. Skär torsken i bitar.
  6. Smaka av grytan med salt. Tillsätt fisk, sockerärter och tomater i grytan och låt stå på svag värme ca 5 minuter.
  7. Dillsmetana: Hacka dillen. Rör ihop smetana, dill och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  8. Vänd ner kräftorna i grytan. Servera direkt med dillsmetana, potatis och krutonger.

3 kommentarer:

Hanna sa...

Vad gott det låter!

kavallinskan sa...

Det låter jättegott...mums!
Ha en fin dag!
Kram viktoria

Hannis sa...

Hehe, känner mig som en sån där recept-tjuv=))
Snort igen, gillar saffran!

Kram Hannis

Ps. Jag blev inte bara mulad, utan rullad i snö...