fredag 4 februari 2011

4 års kontroll

Igår var det dax för N´s 4 års besiktning. Jag hade sagt att vi skulle väga och mäta henne för att se hur stor hon hade blivit. Hade glömt bort att man också ska kolla massa annat också. Men, men.


Vi kom dit och börja med väga och mäta. Gick bra när jag stod bredvid sen in i ett rum för att rita en gubbe. Nä, där börja det skärva lite. Jag fick rita först och sen gjorde hon det. N rita både tänder och hår m.m. Synkoll nästa. Bara det att när N ska gå till mig ramla hon ur soffan, ingen fara men eftersom hon var där så tog hon i lite extra. Hemma om hon slår sig behöver man bara blåsa en gång sen springer hon iväg igen. N fick en tavla i knät med bokstäverna på så hon kunde peka på samma som sköterskan pekade på på lystavlan. Gick bra med båda ögonen sen ett i taget. Ingen lapp här inte utan jag fick hålla för med handen. Börja bra sen ville hon inte. Vi prova andra ögat och det funka bra. Okej vi provar balansen. Gå på en streck på golvet. Nej, vill inte. Hon gick och höll mig i handen men det var ju fusk.
Tog en liten paus och hon fick kolla lite leksaker. Sköterskan ville att N skulle säga vad det var på bilderna i en liten pärm för att höra talet. Nej, henne vill jag inte prata med! Då fick jag fråga istället och det gick bra. Godkänd där! vi skulle göra nytt försök med ögat och balansen innan vi gick annars måste vi komma igen. Japp, det skulle vi. N upp och skulle gå balansgång på strecket men snubbla då istället. Det var kört, vi fick en ny tid och då ska vi även göra hörsel test.
Kan inte säga att hon blev underkänd eftersom hon inte gjorde allt men hon blev inte godkänd heller! : )Bättre lycka nästa gång och då har vi kommit överrens om att hon ska göra allt. Få se om hon kommer ihåg det!!?

Trevlig fredag!

8 kommentarer:

Maria - Villa Krutbruket sa...

Ja, sopor är nåt vi inte har hemma. Blir ju att man tar med så fort det blir nåt.

Det har TOK snöat här på morgonen men nu har det gett sig. Och solen börjar titta fram lite smått :)

Ni måste stromtrivas där ni bor. Eftersom ni bor i skärgården. Det är min dröm!

Kram!

Maria - Villa Krutbruket sa...

Det förstår jag att ni gör.
Jasså, alla tyckte det var långt bort. Men dom skulle nog gärna byta med er. Iaf sommartid :)
Jag skulle mer än gärna byta med er :P

Tack för mail adressen!

Kramar!

the shed sa...

Stora tjejen!
Hon ser ut som hon vet vad hon vill, en riktigt liten söt madame. Det går säkert bättre nästa gång..

Trevlig fredag o kram, Tina

Ord & Känsla sa...

Vilken sötnos;)
Jag vet hur det är, med vår stora var det hörseln så det blev många återbesök.
Sen vill de ju inte alltid rita eller visa vad de kan.
Går säkert bra nästa gång!

Ha en skön helg!
Kram Helena

Maria - Villa Krutbruket sa...

Ja, förmodligen hade man frusit ihjäl om man satt sig där för att fika. Men det såg så mysigt ut!

Jag förstår vad du menar. Vi bor utan en granne bredvid oss och jag skulle inte kunna bo inne i ett samhälle med en massa folk runt omkring.
Dom ser vad man äter, vad man har köpt bla bla bla.. Ja, du vet!

Nu ska jag snart åka hem från jobbet och ta tag i städningen!

Kram Maria

Min plats i solen sa...

Hej Kia!

Vilken stor och duktig tjej ni har och jag tycker att hon klarade sig hur bra som helst. Det är inte alla som tycker att det är ok att inför en främmande person göra en massa saker och det är de ju vana vid på BVC/vårdcentralen.

När min ena dotter var på 4-års kontroll bad de henne rita en gubbe och då ritade hon en snögubbe. Kvinnan på BVC blev väldigt konfunderad och undrade om dottern inte visste vad en gubbe var: "Jo, men vi kallar det en farbror inte gubbe. En gubbe är en snögubbe."

Så nog har de små koll alltid. ;)

Trevlig helg på dig!

Kram Lotta

Helena sa...

Går säkert bättre nästa gång när hon vet vad som gäller!Annars är ju mutor bra ;-)
Kram från mig!

Postadress Torslanda sa...

Små troll med egen stark vilja :)