lördag 5 februari 2011

Skrockfull??

Hur skrockfulla och vidskepliga är ni? Tror ni på tomtar och troll eller änglar, spöken, häxor, älvor m.m.?
Går ni under stegar och spottar om en katt korsar er väg?
För två inlägg sen tog jag upp det här med ödet eller slumpen. Hur ställer ni er till det?
Inte alltid lätt att svara på dessa frågor och kan lätt bli intressanta disskutioner.

Jag är inte speciellt vidskeplig eller skrockfull. Går gärna under stegar och katter får korsa min väg utan spott. Säger aldrig peppar, peppar ta i trä. Men jag tror vissa saker har en mening och att det kan vara ödets väg.
Min mamma vill inte ha nycklar på bordet och säger att man inte ska ta emot en kniv i present, den ska man alltid betala för om det så är 1 krona. Min svärmor säger att om man skrattar i en dröm kommer något dåligt att hända. Tänker jag efter så brukar jag inte skratta i drömmar, har nog aldrig hänt, bara en massa annat konstig! : )
Vad har ni för speciella saker ni inte gör eller gör?Tror ni det finns tomtar och troll och änglar m.m?
Jag övertygade hela klassen i 2:an att tomten fanns. Vet inte om de trodde på mig men ingen våga säga emot i alla fall. Det är väl klart att tomten finns. Kanske inte han som kommer på julafton för honom hyrde jag in i år men det finns så många fler, skogstomtar, hustomtar och somliga har tomtar på loftet. : )
Änglar finns, våra skyddsänglar som finns där ute!
Häxor? Ja, de ser väl inte ut som i sagorna med krokiga näsor och så. Min svärmor tror att jag varit häxa i ett tidigare liv. Ska jag ta det som en komplimang eller? : )Finns nog mer därute än vad vi kan se och ta på! Någon som vakar över en eller bara sitter och betraktar omvärlden. Skriv gärna vad ni har för ideér om saken!

Trevlig kväll!

Bilderna är hitta jag på goggle.

5 kommentarer:

Helena sa...

Ja jag vet inte vad jag ska tro...om jag skulle säga att jag inte tror på andar tex.då kanske nån vill visa mig att jag har fel...då blir jag nog skraj ;-)så det törs jag mig inte på att säga inte högt iaf. :-D
Om jag har nån typ av följare eller ''ängel''så vill jag tro det är mormor det vore trevligt!
Min bror brukar säga:Det ser ut som det bor en häxa här syrran..han tänker nog på att jag har lite grejer hänger i träd o buskar :-)
Kanske har han rätt....
Hälsningar Trädgårdshäxan Helenae Hybrida
PS.var inte rädd det är en klängros fniss

Hannis sa...

Jag hade en gammelmormor som såg tecken i nästan allt plus att hon var oerhört vidskeplig!
Och lite av det har jag nog ärvt.
Tror att mycket har en mening och att det helt klart finns mer än vad vi tror runt om oss.

Och jag hoppas att dom som har gått vidare vakar över oss som är kvar.
För om det är dom som jag har förlorat som är mina skyddsänglar så kan jag känna mig trygg.

Kram Hannis

Ps.Att du kanske har varit en häxa i ett tidigare liv ska du absolut ta som en komplimang=))

Hildas hem sa...

Jag är inte det minsta vidskeplig och lägger gärna nycklar på bordet, går under stegar och fäller upp paraply inomhus. Men jag tror absolut på andevärlden. I mitt förra gamla hus så bodde det en gammal man ... fast han levde ju liksom inte. Men han bodde där ändå och bara fanns där liksom. Han var väldigt god och jag gillade honom. Saknar honom faktiskt lite sedan jag flyttade :)

Ha en fin söndag!
kram Sofia

the shed sa...

Jag vet inte, men någonting finns det där ute som påverkar. Vissa saker som hänt mig har varit alldeles för speciella ett par gånger...

Kram Tina

BBQ VILLAGE sa...

Jag vet inte om det är min brist på fantasi men jag tror varken på några tomtar,troll eller häxor. Tyvärr kanske jag ska säga - livet skulle säkert vara lite roligare om man kunde få fantisera sig iväg ibland :) Inte är jag vidskeplig heller med spottloskor och sånt, nycklarna ligger överlallt och knivar tar jag tacksamt emot. Jag tor man är olika mottaglig för dessa andeväsen och jag är tydligen inte öppen för det överhuvudtaget. Ha en underbar dag - själv ska jag springa vidare under en massa stegar.

Kram F