onsdag 27 juli 2011

Outokumpu

Skönt att vara framme och få sova i en riktig säng.
Här börjar jag alltid morgonen med ett morgondopp. Allt är alldeles stilla och man kan gå ner och bada som man är, finns ingen i närheten som ser en. Skulle kanske de på andra sidan sjön om de sitter med teleskopkikare men då bjuder jag på det. : ) Sen kan man sitta i solen på bryggan och torka. Nu får jag ju inte gå ner själv då jag har två morgonpigga tjejer som följer med men det gör inget. M har kommit ur det där och sover gärna lääänge. Hon har sagt några år att jag ska väcka henne men nä, hon får sova.


Då det varken finns el eller vatten i stugan så lagas maten oftast på grillen ute eller gasolspisen. Vatten kan vi hämta på gården och utedasset ligger en bit ner på stigen. Hur mysigt som helst.


Barnen badar och fiskar mest hela dagarna men ibland kan de sitta tillsammans utan tjafs. A håller här på att läsa för M. Hon fick en lätt att läsa bok inför resan.Badar gör alla även Zigge som gillar att simma eller bara stå i vattnet och försöka fånga fiskarna.Liten sagostund innan läggdax. Alla tjejer samlade.

3 kommentarer:

the shed sa...

Jag får nog ta mig ett dopp ipoolen efter alla fina badbilder. Mysigt ni såg ut att ha det där i soffan..

kram!

Min plats i solen sa...

Hej Kia!

Nu har jag suttit här och läst igenom dina senaste inlägg och njutit av alla vackra bilder och dina härliga beskrivningar. Ren njutning! Vilken underbar semester! :) Och vilken mysig bild på er tjejer i soffan. :)

Ta hand om dig Kia!

Kram Lotta

BBQ VILLAGE sa...

Vad mysigt ni verkar ha det. Gillar att det är lite "primitivt" man tar så mycket för givet hemma med vatten och el etc så det är bra att få sig en tankeställare ibland. Ha det så skönt :)

Kram F