fredag 2 december 2011

Julgranen

Nu står granen grann i stugan och lyser så fint!
Vi köpte den i förrgår och fört var vi till bauhaus och titta och de hade fina granar vid första anblicken men sen såg man att de var klippta för att bli jämnare. Nä, sånt gillas inte. En gran är en gran och den växer som den vill och ska se ut så. Åkte vidare till ett annat ställe och de skulle precis bomma igen. Ojdå, men vi är snabba och det var vi och de hade många fina granar!


Så igårkväll efter julkalendern drack vi glögg och lyssna på julmusik och klädde granen. Sambons uppgift är ljusen och sist stjärnan. Sen är det barnen som hänger alla kulor som jag plockar fram åt dom. : )


Det är en bra paketkalender för den är hög nertill medplats för många paket!
Var brukar ni hitta eran gran och vad har ni för traditioner kring själva påklädningen?

6 kommentarer:

Allt och/eller Inget sa...

Vilken tät och fin gran! Mysiga bilder, blev sugen på att ta in gran här också snart. Kram Linda

Min plats i solen sa...

Hej Kia!

Jättefin gran och vad mysigt att klä den tillsammans. Riktig julstämning! :)

Eftersom vi har egen skog så hugger vi vår gran i skogen. Och våra granar brukar verkligen se ut precis som helst. ;) Maken vill nämligen at de riktigt fina granarna ska få stå kvar och växa sig stora och fina till kommande generationer så därför är det inte konstigt alls att maken och barnen kommer hem med en gran som fattar grenar både här och där. ;)

Vi tar in julgranen den 23:e och då är det på med julmusiken och maken sätter i ljusslingorna och döttrarna klär den och jag gör julskinka. :) En jultradition som döttrarna håller stehårt på och som har blivit den viktigaste dagen under hela julen här hemma. :)

Ta hand om dig kära Kia, njut av er vackra gran och sköt om dig!

Kram Lotta

Vardaxlyx sa...

Va fin den blev! Kramkram

Emilia sa...

Ååååh vad mysigt :) Vår får nog åka fram till nästa helg tror jag, om sambon går med på det, hihi!
Kram

Postadress Torslanda sa...

Åh vad mysigt! Vi hade tänkt köpa idag men här blåser det storm och regnar från sidan så det lockar inte att gå ut

BBQ VILLAGE sa...

Vi brukar klä granen dan innan julafton men i år funderar jag på att klä den söndagen innan jul så man hinner njuta lite mer av den! Vi sak inte fira själva julafton hemma så resten av familjen kommer säkert att tycka att vi inte ens behöver en gran men de är ju så fina så jag vill inte vara utan. :)

Kram F