måndag 20 maj 2013

Syjunta

I lördags blev det lite shopping. Sambon och jag tog oss till Ikea för att handla tyg och badrumsskåp och så blev det lite annat på vägen också. Som ni kanske vet har vi blivit med båt och dynorna där är inte riktigt min smak!!

 
Många sägar att de är retro och att det är inne nu men jag är inte speciellt retro eller inne för den delen. Är ingen modeslav utan kör på det jag gillar. Ikea har billigt tyg och jag sydde nya överdrag till vår förra båt med tyg därifrån. Behövs en del och tröttnar man på det har man inte lagt ner en förmögenhet. Nu tyckte jag dock det var rätt dåligt med valmöjligheter om jag inte skulle ta något hysteriskt tyg i rosa eller massa konstiga gubbar och färger på.

 
Söndagen ängnades åt att krypa runt på vardagsrumsgolvet och klippa ut tyg till dynorna. Nu gör jag det enkelt för mig, så inga blixtlås utan det blev som kuddfodral. gäller bara att tänka rätt med hur man ska vika!


6 småkuddar 35x 35 för 12 kr styck köpte vi också. Mysigt att ha som extra kuddar i båten.


M hade inget för sig så hon tog plats vid symaskinen och jag klippte.


Kuddarna fick vi till och nu behöver jag bara så ihop hålet för hand men det tar jag en annan dag.


 
4 dynor blev klara eller 2 av dom ska få karborreband fastsytt och sen är det 2 kvar här hemma som ska sys. 1 eller 2 dynor är kvar i båten och sen är det ryggstöden i förpiken som är kvar. En bit påväg har vi kommit i alla fall och tyget är jag nöjd med. Var lite skeptisk i butiken och sms:a 2 smakråd.
 
Det var den helgen det!

4 kommentarer:

Anette Ryan sa...

Att åka till Ikea utan att komma hem med något man inte planerat är ju stört omöjligt. Har nog aldirg hör talas om någon som lyckats med det :-)
Kan hålla med om att Ikea just nu har rätt hysteriska tyger men ska man som du sy stora saker så gör det inget med deras stora tygmönster, bara en fördel. Tycker det ser jättesnyggt ut. Blir en fint inredd båt ni kommer guppa runt i.
Kram Anette

Hannis sa...

Fasiken vilka billiga kuddar!
Kommer att bli bra det där!
Det behöver ju inte kosta skjortan för att det ska bli fint som tur är=))

Kram Hannis

FruNeroLindström sa...

Nä, jag är inte heller modern och retro i så fall ;)
Tycker du fått kuddarna grymt massa supersnyggare nu. Fräscht och ljust med lagom mycket mönster och färg.
Var lite orolig ett tag för att jag misslyckats med cola-pellisen. Men idag såg ja att det är på g med nya blad :)
Hoppas ni fått en härlig start på veckan. Kram Malin

Bella sa...

Det där blev ju jättefint, händig du är och perfekt att köpa tyg på IKEA till billig penning så man kan byta när man tröttar :)

Hoppas veckan börjat bra!

Kramar Bella