tisdag 14 maj 2013

Winga 78

Så har vi blivit med båt igen. En motorseglare, Winga 78. Vi har inte funderat på det tidigare men så hade sambons farbror en motorseglare som han skulle sälja. Kort och tjock men bra utrymme och inte så djupgående vilket är bra om vi ska kunna komma in i vår vik. Så vi slog till! : )

 
Båten ska i vattnet i slutet av maj så nu åker sambon dit ibland och hjälper till med lite småfix och går igenom vad han behöver tänka på. Sen är tanken att vi ska segla hem den 6 juni, då fredagen blir klämdag och vi får långhelg. Ska bli spännande!Man kan segla under tak vilket är skönt om det regnar och man kan då välja att styra med ratt eller roder. Då köket är ute så känns båten mycket mer rymlig trots att den är knappt 8 meter lång. Går man ner i förpiken finns en soffgrupp som går att bädda till en stor dubbelsäng och direkt till höger under kaptenstolen finns en dubbelkoj.

 
Här har vi dubbelkojen där M ska husera. Lite suddiga bilder då sambon som inte är van vid iphone har tagit bilderna.


Här ska jag och sambon bo. Visst är det ett härligt tyg. NOT! Jag ska sy överdrag så jag slipper se dom. Vi hade en soffa när jag var liten som påminner om detta tyg fast färgerna gick i brun och orange. Till vänster så finns en toa och till höger dubbelkojen.

 
Bak i båten finns 2 akterkojer med egen dörr. När vi var och titta på båten så flytta A och N in i de 2 kojerna. De tyckte det var sååå mysigt där bak. M som inte var med fick ta det som blev kvar. Få se hur det blir när vi väl ska ut?
 
Så nu har vi ett till projekt hemma som tar tid från allt annat som ska fixas hemma men det löser sig nog. Får hitta en gyllende medelväg!
 

8 kommentarer:

Hannis sa...

Men så jäkla härligt!
Vilka sommardagar ni kommer att kunna njuta av, sol eller inte=))

Kram Hannis

Ps. Colan luras, inga blomknoppar!

TIDSOPTIMISTEN sa...

Vad fin den är - vilket kap och ni hittar nog tid för båten också man får bara prioritera om lite - och nu är du ju klar med veden iaf ;)

Kram Ullis

Maria sa...

Åh, så fin! Grattis!
Kram /Maria

Maria sa...

Jo, jag fick datorn förra året då jag fyllde. Men har råkat spilla ut te på den... Tyvärr! Hade tur att den var så ny och att det var en Mac, inget åkdersavdrag då ;) ibland lönar set sig med kvalitet m a o :)

Maria sa...

Jo, jag fick datorn förra året då jag fyllde. Men har råkat spilla ut te på den... Tyvärr! Hade tur att den var så ny och att det var en Mac, inget åkdersavdrag då ;) ibland lönar set sig med kvalitet m a o :)

Postadress Torslanda sa...

Wow - vilken skönhet. Grattis!

FruNeroLindström sa...

Men Gud så underbart. Kan erkänna att jag blir otroligt avis. Vi hade en snipa förr nät jag växte upp och kan sakna det massa ibland. Att bara kunna ge sig iväg, lägga till vid någon mysig ö och bara vara. Tänk så underbar vår allemansrätt är.

Och snyggt det blir med staketet. Kanon.
Haha, ja jäkla vad ved värmer, både under jobbet innan och sen när det eldas ;)
Ha en fortsatt bra dag. Kramar

Nilla Q sa...

Men så härligt! Då ver ni vad ni gör i sommar:)

Kram Pernilla