måndag 23 september 2013

Ökna skola

Efter Nynäs Slott åkte vi till Ökna skola målet med lördagens utflykt. De hade skördemarknad och på så sett visa upp skolan. Jätte fina kohagar som vi fick parkera i och vi kom precis när de hade hästuppvisning. Hoppning, dressyr och körning.
 


 
Vi tog oss en sväng runt området och M och hennes kompis var inställda på stallet. De gick en liten bit före och sen stanna vi vid de söta kalvarna innan vi gick upp till stallet. Snyggt och ordning. Inga tjejer där så vi gick ut och ner till smådjurshuset.

 
Där fanns små små söta kycklingar, 6 dagar gamla musungar, fåglar, kaniner, marsvin, ormar, spindlar, ödlor m.m. Vi ringde efter M för att kolla vart de tog vägen och då hade de hunnit till slottet i andra änden av området! Man behöver ju inte springa!!


 
En liten fika i form av krabbelurer, såg ut som små plättar med socker på med grädde. Mannen och A tyckte de var jätte goda.

 
Många slott häromkring och även ett på skolan.
 
 
Okej vad tyckte de blivande gymnasisterna då? De tyckte det var för lite häst. De räkna till 9 boxar, i infot står det att de har plats för 14 skolhästar. Hela anläggningen var fin och härlig omgivning. Vi får väl se vad det blir och jag tycker det är bra att de tittar runt och ser vad som finns.
 
Vi lämna Ökna skola och åkte till Trosa för lunch innan hemfärd.

3 kommentarer:

Team Åsgård sa...

Ja, naturbruksgymnasier finns det ju fler av så det är bara att leta vidare. Sen är det där med att bestämma sig. Inte lätt...
Kram!

Min plats i solen sa...

Vad spännande att kika runt inför gymnasievalet. Bra att kolla in olika alternativ och känna sig för vad som känns bra och inte. Och oavsett vilket fick ni ju en riktigt fin dag tillsammans. Härliga bilder Kia! :)

Kram Lotta

Hannis sa...

Ingen dålig skola!
Måste finnas en uppsjö att välja bland så jag kan tänka mig att ni får åka runt en del.

Kram Hannis