torsdag 19 maj 2011

Blommande

Städning av huset klart, bröd på jäsning och lunchen avklarad. Nu kan jag sätta mig en stund.
Imorse skicka jag iväg M till skolan med vandringsryggsäcken. De ska ut på vandring med klassen och 3 av deras lärare de kommer få i 7:an till hösten. De ska sova i kåtor inatt och så fick de planera middagen 4 och 4 som ska lagas på stormkök. M´s grupp skulle grilla fläskkaré med potatissallad och champinjoner och stora tomater, plus sallad till. Det blir nog gott! Hoppas de slipper regn bara.
Kollade henne väska igår och fick då ta ur lite saker. Smink behövs inte på vandring!! Sen en handduk, hon hade redan packat ner en resehandduk. : ) En tjock bok, behöver inte 2 stycken. Bara det nödvändigaste ska med allt annat blir bara tungt. Lycka till på vandringen önskar jag dom!


Precis vid vår trapp på framsidan har vi detta nu blommande trädet. Vet ej vad det är men fint är det den korta stund det blommar.
Sen har vi denna gigantiska buske på granntomten. Har inte tänkt på vad fint den blommar förut men det är också en väldigt kort stund. För sen är det bara ett gigantiskt snår med en massa taggar. Vi får klippa ner den om vi vill, om den börjar skymma utsikten eller så. Vi ser den från köksfönstret och de som bodde innan oss ville ha bort den för de tyckte det blev så mörkt inne. Än så länge stör den inte.

6 kommentarer:

Hannis sa...

Snacka om effektiv!
Brödbak och städning=))

Är urusel på växter och buskar men njuter av allt som blommar nu.
Bara dofterna ute gör mig lycklig.

Ha en skön helg!

Zinkhjärtat ♥ sa...

Hej!
Ljuvliga "blom"bilder! Busken tror jag är Slånbär. Den blir översållad av vita blommor och har långa taggar......
Stor Kram Annelie ♥

Min plats i solen sa...

Hej Kia!

Vilka härliga blommande bilder! :) Det är en ljuvlig tid nu när alt exploderar i naturen. :)

Ha en fin helg!

Kram Lotta

A House With A View sa...

Visst är det heeelt uuunderbart med det första som blommar om våren, man har ju längtat efter grönska och blommor hela kalla vintern!! Jättefina bilder!!

Önskar dig en riktigt fin fredagskväll!

Kraaaaaaaaaaaaam aka

BBQ VILLAGE sa...

Dålig på buskar och trädsorter men fin var den iallafall, allt blir så fint när det blommar :) Hoppas de fick en lyckad vandringstur med skolan.

Kram F

milla-andante sa...

Ljuvlig blommning!!
Hoppas hon hade en fin vandring och inte saknade den där andra boken...fniss;) Min dotter kommer hem från Frankrike om en lite stund, och jag känner igen det där med att packa lite fööör mycket;)

KRAM