måndag 9 maj 2011

Jordgubbar

Det hoppas vi på att få en del i år. Vi var till Ösmo plantshop förra helgen och då köpte vi ÄNTLIGEN jordgubbsplantor. Kan säga att det tog oss bara 5 år att fixa dom. Vi har sagt sen vi flytta hit (5  år sen) att vi skulle ha jordgubbar och nu är dom här!! 10 plantor blev det som M satte ner i vår odlingslåda. Ska bara köpa nät att ha över så vi får ha dom för oss själva.Jordgubbshistorien påminner mig om en hammockhistoria. När vi bodde i radhuset så gjorde vi i ordning en altan på baksidan ganska omgående och när vi var klara med den skulle vi ha en hammock, sa vi. Vi bodde där i 7 år och nån hammock kom aldrig. Sen när vi flytta hit hade vi en midsommar/inflyttningsfest och då fick vi en hammock. Härligt! Sen i augusti hade vi vår traditionella kräftskiva hemma och då hördes ett brak senare på kvällen. Det var hammocken tänkte jag och det var det. De hade suttit lite för många i den så den braka ihop. Kan säga att den har inte gungat sen dess! Två månader fick vi ha den i alla fall.

4 kommentarer:

Ord & Känsla sa...

Vad härligt med jordgubbar, tänkte köpa plantor, men det blev inte så. Blir kanske smulbär...
Har läst i kapp lite och såg vilken jättesöt tavla du gjort till doppresent!
Fin stenplantering ni gjort. Allt med stenar gillar jag:)

Kram Helena

BBQ VILLAGE sa...

Håller tummarna att det blir massor med "gubbar" ;)

Kram F

Emilia sa...

Åh, vad härligt med massa egna jordgubbar! Blir riktigt avis :)

Har precis gjort om mitt träningsschema så kör två styrkepass på gymmet och två pass med löpning, gärna intervaller. Fokuserar mycket på ben och rygg träning, tycker det är bra eftersom man tränar många andra muskelgrupper på köpet då :)
Sen har jag gjort ett stationsschema, kör vissa övning i följd efter varandra i små stationer liksom. Ska bli spännande att prova :)

Kramkram Emilia

Lotta sa...

Lycka till med jordgubbsplantorna! Det är lite mycket pyssel med dem, men det är det värt! Kram Lotta