tisdag 10 maj 2011

Växter

I min rabatt vid trappen så hade jag silverek förra sommaren som blev jättefin. Kommer inte ihåg om  de var perenna eller inte. När snön försvann så ville jag inte dra upp dom utan prova att klippa ner dem helt.


Å ser man på så kommer det nya gröna skott på dom. Bra att jag inte drog upp dom.Även syrenen är på gång och den klippte jag ner ganska ordentligt förra året. Den hade liksom bara långa spretande grenar, inte så jättefint. Hoppas nu på en lite tätare buske. Det kommer ju skott bredvid. Kan man gräva bort dom och flytta dom eller förstör man rötterna då??Sen är frågan vad som växer i ena halvan i odlingslådan? M och en kompis fick uppgift att plantera där men jag kommer inte ihåg vad. Fick en känsla av att det var vitlök men det kan lika bra vara något helt annat. Nån som odlat vitlök och vet hur de ser ut?? Eller nån som har något förslag på vad det kan vara??

4 kommentarer:

Lotta sa...

Kul att du tittade in! ja huset är en lykta och väldigt mysig. Ha en mysig kväll. Kram Lotta

the shed sa...

Jag har inte en aning, att det är grönt ser jag men inte mer..hopplös på det där.

kramen!

Emilia sa...

Vad härligt när det frodas ute :)

Jag skulle också vilja prova PT, men som du säger. Sjukt dyrt!! Men att få en genomgång av instruktör är jättebra det med :) det är roligt att man väl kommer igång!!

Hoppas du haft en fin kväll!
Kram Emilia

Hildas hem - Sofia sa...

Så spännande att inte veta vad det blir :)
Jag har aldrig odlat vitlök men har funderat på det och jag tror att de ser ut så där. Blasten kan man tydligen använda i sallader.

Jag önskar dig en fin dag!
Kram Sofia