onsdag 22 juni 2011

Boulderkurs

Sambons syrra A fyllde år i maj och nu så fick hon sin present iform av en boulderingkurs. Bouldering är när man klättrar låga väggar , i detta fall ca 4 meter, utan sele och tjocka madrasser under. Med på kursen var jag, A och en föredetta jobbarkompis C som ville prova klättra och sen instruktören. Trots att det inte är så högt så är det svårt och jobbigt. C trodde inte att det skulle vara så här jobbigt att klättra men där fick han! : )


A påväg upp. Hennes vänstra fot står på startgreppen, den blå med två tejpbitar. Det innebär att man börjar med båda händerna på det greppet och sen jobbar sig uppåt och avslutar med båda händerna på kanten.


C nästan uppe. Väggen ser inte så hög ut men den har ett överhäng dvs den lutar utåt från start och sen där han har överkroppen börjar den plana ut. Det är tungt!


Här har ni mig som försöker ta mig upp på de pytte pytte små rosa greppen. Ser ni dom??
Kan säga att jag inte kom upp på denna led men det gjorde de andra.

Efter 90 minuters kurs så var vi alla 3 rejält trötta i armarna och det var dax att packa ihop. Alla var vi nöjda och redo att ta revans på de leder som vi inte klara.

4 kommentarer:

the shed sa...

Kul att se dig in action, det där ser inte helt lätt ut!

kram o trevlig Midsommarhelg!

Postadress Torslanda sa...

Så spännande ! Har aldrig provat på att klättra - det ser verkligen roligt ut!

BBQ VILLAGE sa...

Oj vad kul att klättra det var många år sen jag gjorde med en arbetskollega då dom höll på med klättring. Jag ska nog dra med mig min kompis K till en inomhusvägg FAST med sele tror jag det blir för min del ;)

Kram F

A House With A View sa...

Herregud, ser ju ursvårt ut, pust!!!! Spännande dock!

Önskar dig en finfin midsommar!

Kraaaaaaaaaaaam aka