onsdag 28 november 2012

Smådalarö Gård

En skärgårdsmötesplats med anor
 
 
Dalarö har sedan hundratals år tillbaka varit en mötesplats för sjöfolk, handelsmän och societet. Redan under 1700-talets början fanns här ett digert utbud av gästgiverier och krogar.
Smådalarö Gård stod klar 1810. Den vackra stenbyggnaden uppfördes åt den förmögne sjökaptenen Carl Peter Blom, som bland annat deltog i slaget vid Svensksund under Gustaf III:s krig mot Ryssland och som under en period var anställd vid Västindiska kompaniet. Huvudbyggnaden använde han till fester och middagsbjudningar för gäster. Bodde gjorde han i ett hus intill.
På tomten ligger också ett hus som tidigare varit sommarbostad för en av svenskt nöjeslivs mest mytomspunna primadonnor genom tiderna, nämligen Git Gay. När huset skulle göras om till minihotell i början av 2000-talet var det inrett med röda sammetstapeter och revydrottningens hela samling av fjäderboor.
 
Bilderna lånade från nätet.
 
Här på denna herrgård funderar vi på att viga oss nere på bryggan.
 

10 kommentarer:

Svart, vitt & rött sa...

Vilken fin plats ni funderar på! Jättefint och mysigt bröllop/vigsel där på bryggan! Herrgården andas ju bröllop! Kanonfint!

FruNeroLindström sa...

Så underbart, skulle ju bli det perfekta mys-bröllopet.
Vi var också sugna på ute-vigsel, men i och med att vi valde september månad vågade vi inte ifall vädrets makter skulle vara på tvären.

Ja, jag är också sugen på lidingöloppet, skulle vara riktigt kul att göra tjejklassikern. Får se om det funkar att starta utmaningen till nästa höst.
Hoppas du får en fortsatt mysig dag. Kram Malin

Hannis sa...

Oooo, där har jag hört att det är fint!
Kommer ju att bli en dröm=))

Kram igen

Tina sa...

Ja, kör på den! Ser så fint ut!

kram

Anette-Ljusa drömmar på landet sa...

Men det är väl en alldeles utmärkt ide !!

Kraaam

Postadress Torslanda sa...

Åh så fint!!! Ser underbart ut.

H`s enkla vardag sa...

Tack för din hälsning! Men vilket fint ställe och vad kul att gifta sig! Det måste väl vara ett kanonställe låter det som!
Kram Helena

Min plats i solen sa...

Otroligt vackert och att ni funderar på att viga er nere på bryggan låter helt perfekt. Och väldigt mycket ni. Så självklart. Ni älskar ju vatten och hav.

Kram Lotta

TIDSOPTIMISTEN sa...

Sååå vackert - ett perfekt val i mina ögon ;)

Kram ullis

Bella sa...

Åååh, så vackert!! Vilken underbarplats för ett bröllop :)

Kramar Bella