onsdag 16 januari 2013

Veckans recept

Pestokyckling med varma grönsaker
4  port.

600 g kycklingfilé
Salt & svartpeppar
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 rödlök
2 dl grädde
½ dl grön pesto
1 gul paprika
1 grön squash
1 kruka sallad

1. Skiva kycklingfilén i avlånga skivor. Strö på salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingen i några minuter. Skala och finhacka vitlöken och strimla rödlöken.
2. Tillsätt lök och vitlök i stekpannan och stek någon minut. Häll på grädde och blanda ner pesto. Låt puttra på svag värme i 5 minuter.
3. Skär paprika och squash i stavar och blanda ner. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera med sallad och ris eller nått.

Tomtebloss på nyår.

5 kommentarer:

Emilias sa...

Smaskigt det där lät :) Ska provas!
Kraam

Hannis sa...

Gillar veckans recept!
Bra med matinspiration=))

Kram Hannis

TIDSOPTIMISTEN sa...

Mums jag gillar både pesto och kyckling, tack för ett perfekt recept ;) Inga beslut är fattade än ang Clas (hästen) Vi väntar och ser var och om Malin kommer in på skola så det blir nog inte förrän till sommaren som vi eventuellt kommer att leta nytt boende till honom. Hon är ju jättesugen på en utbildning i Eskilstuna men inte sugen på att flytta dit men det blir nog att hon söker den ändå om hon inte lyckas hitta nå likande utbildning i Upssala, Västerås el Sthlm ;)

Kram Ullis

svart vitt och rött sa...

Nu blev jag hungrig... :-) Supergott! Ha det gott... får sticka ner i köket och kolla om det finns något att knapra på :-)

Tina sa...

Gott!!

Trevlig helg på dig