Kalljästa Rågbaguetter
25 g jäst
5 dl vatten1 msk havssalt
2 msk rapsolja
3 dl fint rågmjöl (165 g)
ca 8 dl vetemjöl (480 g)
1. Lös jästen i det kalla vattnet. Tillsätt salt, olja
och mjöl. Arbeta kraftigt ihop till en deg.
2. Lägg degen i en oljad, stor bunke. Täck med
plastfolie och ställ bunken i kylen 8-12 timmar.
3. Ta ut degen och häll ut den på en mjölad
arbetsbänk. Dela degen i fyra delar. Forma till vridna baguetter och lägg dem
på en plåt med bakplåtspapper. Pudra över lite mjöl.
4. Sätt ugnen på 250 grader. Låt brödet jäsa under
bakduk va 30 minuter.
5. Grädda brödet mitt
i ugnen 15-17 minuter. Låt brödet svalna på galler och servera det nygräddat.
1 kommentar:
Toppenbra recept, detta ska jag testa! Utprintat och sparat i min "matpärm" :)
Kraaaaam aka
Skicka en kommentar