onsdag 6 april 2011

Rabarber

Nu har vi nästan snöfritt på tomten, nån liten snöfläck närmast granhäcken ligger men annars har våren hittat hit. Mina rabarber vid flaggstången har börjat titta upp. Tycker de har så fina färger på deras skrynkliga små blad som kommer bli stå stora i sommar.Onsdag lika med gympa och idag körde mamma I första och sista vändan och sista vändan brukar hon plocka upp M också som tränar 2 timmar. Men jag tyckte att jag och M kunde gå med Zigge bort mot henne så hon slapp köra tillbaka hela vägen. Vilket härligt väder det var. Nästan lite halv varma vindar och solen sken. Jätte skönt och vi hann hela vägen hem till henne och prata lite skit innan jag och Zigge vände hem igen.

Imorgon när jag är ledig så ska jag nog klippa ner mina lavendel och se hur de tar sig och kanske gjuta lite!

6 kommentarer:

Helena sa...

Låter kul att gjuta!Vad blir det för fint tro?
Julrosor är såna man kan köpa i kruka till jul med vita blommor!På vårvintern/våren finns det massor av färger rosa,rosa med lilla 'fräknar',vita med rosa el.lilla 'fräknar el.tex.mörklila el.nästan svarta!Efter blomningen kan man plantera ut dom o sen blommar de år från år o frösår sig oftast rikligt!Jag visar bilder längre fram på mina just nu är de vita på 'G'!
KRAM från mig!

the shed sa...

Jag har liksom aldrig sett plantor på så nära håll som när jag började blogga. Alla knoppar ser liksom läskiga ut..fast himla skönt att de börjar röra på sig...Lavendeln ja, den måste jag också ta itu med.

Kraam

Ord & Känsla sa...

Rabarbern börjar synas här med. Såg dem i måndags när jag var i landet och rev bort torra gamla blommor.
De är alldeles härligt röda precis som dina bilder visar:)

Kram Helena

Zinkhjärtat ♥ sa...

Hallå!
Jag gjorde precis det - somnade i vilstolen igen:) Såå sköönt!
Visst är det härligt nu när man börjar se allt knoppas! Ska prova att sätta en hink över rabarbern-har hört att den ska växa snabbare då.
Ha det gott
Stor Kram Annelie ♥

BBQ VILLAGE sa...

Nu måste jag också ta en titt vid mina rabarber .....och se om det hänt nåt?!?

Kram F

Postadress Torslanda sa...

Rabarber har en sådan härlig växtkraft! Planterade några förra året, dags att kolla om det är på gång.