torsdag 8 mars 2012

Skidskola

6 av 9 barn gick i skidskola. 2 av dom hade aldrig åkt slalom förut, den ena var N. Där de åkte skidor var i Näsfjället, en rätt liten anläggning men en ankarlift och ett 10-tal nedfarter. Svårt att komma bort så barnen kunde åka rätt fritt för det kom alltid ner till samma ställe. Jag åkte inte skidor utan stod i solen som en paparazzi med mitt teleobjektiv. : )


Det fanns skidskola fast det var bara en grupp och det var våra 6 barn. Första dagen åkte de alla tillsammans och läraren kolla status. Vi fråga sen om det inte fanns någon som kunde åka med de som hade åkt förut, för nu las nivån till de 2 som inte åkt förut. Tyvärr hade de ingen som kunde hjälpa till och andra dagen så åkte alla tillsammans men fick göra lite andra övningar som var bra även för de andra.


Dag 3 kom en kille till som tog sig an de 2 nybörjarna och skidläraren kunde dra iväg upp i backen med de andra 4. Toppen! Sambon var med och hjälpte till med att få upp nybörjarna i liften då de inte greja det själva. De skulle säkert komma upp men frågan var hur de skulle komma av liften?


Mamma och pappa i familjen B passa på att åka lite själva när deras tjejer gick på skidskola.


Barnen gjorde snabbt framsteg och de två minsta kunde åka med sina pappor upp i de större backarna och ta sig ner själva. N hade lite problem att ploga ordentligt i början och fick ganska hög fart och då satte hon sig ner bak på skidorna, då gick det ännu fortare. Men till dag 3 hade hon verkligen sovit på saken och ploga som hon inte gjort något annat!


Här kommer ligan med föräldrarna B.


E och M åkte mest för sig själva. Ibland haka nån av de andra med men man såg dom mest när de kom ner och sen upp med liften igen.Vi åkte mellan 10-12.30 sen hem för lunch. Dag 3 tog vi en heldag i backen och åt på resturangen. Solen var på topp och klarblå himmel. Efter lunch satte vi mammor oss en bit upp i backen med hundarna för att njuta av solen och se när barnen åkte förbi. En heldag blev lite mycket för N som blev gnällig och trött och fick sitta och vila en stund så sambon kunde åka med de andra lite. Hon somna såklart i mitt knä!


Dag 4 var det avslut på skidskolan och alla åkte tillsammans uppe i backen. Dagen börja inte så bra då det hade varit ganska kallt på natten. Backarna var som en iskana och det var svåråkt. Ju längre tiden gick ju bättre blev det. För vi hade 6-8 plusgrader om dagarna. På fredagen åkte några iväg för att åka en sista gång men då var det samma sak och backen var stängd. Lika bra det, man ska sluta när man är på topp!

6 kommentarer:

Madeleine sa...

Åh, vad det verkar härligt! Nästa säsong ska vi försöka komma iväg och åka utför hela familjen. Det är bara vår äldsta son som åker lite, vi andra kör längd, men det får det bli ändring på!

Ha en skön kväll!

Kramiz Madde

Helena sa...

Jag säger det som jag sagt förut ni har en sån härlig livstil du o din familj!
KRAM från mig!

Tina sa...

Ett så härligt uteliv!
Minns när jag som yngre blev nervis över att åka liften med en riktigt snygg skidlärare. Jag gjorde en vurpa i liften utan dess like..

kram o trevlig helg

Tina sa...

Tänk om det vore så väl..

kramkram

Maria - Villa Krutbruket sa...

Hej!

Eller hur!? Varför ska det gnaga ett litet uns av dåligt samvete i en?! Det är väl konstigt. Istället för att man tänker som så att det är nyttigt att man kommer iväg och får lite miljöombyte och kommer hem med go och härlig energi.
Man är bra knäpp!

Tack för din goa kommentar! Den behövde jag ;)

Hoppas du får en fin helg! Kramar Maria

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Riktigt härliga dagar i skidbacken ser det ut som. :-)

Hoppas du har en fin helg!