onsdag 14 mars 2012

Veckans recept

Thaifisksoppa med kokosmjölk och grön curry


Thaifisksoppa med kokosmjölk och grön curry
Bild & recept från ica.

Ingredienser

300 g fisk i tärningar (t ex lax och torsk)
4 port ris (gärna jasmin)
125 g champinjoner
250 g broccoli
1 msk grön currypaste (ev mer efter smak)
1 msk olja
5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
200 g körsbärstomater
400 ml kokosmjölk
2 msk asiatisk fisksås
1 msk pressad limejuice
1/2 kruka hackad koriander

Gör så här
1.Tina fisktärningarna om de är frysta. Torka torra med hushållspapper.
2.Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt stå medan resten görs.
3.Skär svampen i grova bitar. Dela broccolin i mindre buketter. Skala broccolistammen och skär den i tunna skivor.
4.Fräs currypaste i oljan ca 1 minut i en gryta eller rymlig kastrull. Tillsätt broccoli och buljong. Koka upp och låt koka ca 2 minuter.
5.Lägg i fisk, svamp och hela körsbärstomater. Låt sjuda ca 3 minuter under lock. Tillsätt kokosmjölken. Sjud ytterligare ca 2 minuter. Smaka av med fisksås och limejuice. Strö över koriander.
6.Servera fisksoppan med ris i varsin skål vid sidan om.

3 kommentarer:

Hannis sa...

Och där såg du till att lösa mina middagsproblem=))

Kram Hannis

Maria - Villa Krutbruket sa...

Hallå!

Ja men visst! Vi gick där på våran promenad runda och pratade om att tussilagona borde komma upp snart. Vi hann väl gå bara några meter innan vi såg första.
Härligt! Verkligen ett vårtecken!

Hoppas allt är bra med dig och dina. Och er fina vovve!

Kramar Maria

Nina sa...

Låter gott! Thai är ofta himla gott tycker jag!