måndag 21 maj 2012

Grävandet i helgen.


Så här var det innan grävmaskinen satte igång. Vår markbädd är knölen som går ut med den lilla skorstenen eller vad man ska kalla det. Den sten och jord som ligger rakt fram flytta jag dit för 2 år sen (oj, tiden går fort) då vi dränera huset och tänkte fylla upp där. Men så kom beskedet att markbädden skulle göras om så det var bara att sluta.


Nu har sambon och min pappa varit i farten och grävt ut för tanken som ska ner istället för markbädden. All jord/ler/sten massa fick vi slänga över staketet till grannen och fylla ut. Tack, tack för det! Att köra bort allt skulle kosta en del.


Här är vår biobädd 5 som är ca 1,5 x 2 meter. Lite skillnad från den långa knölen som gick ut från huset. Det är en sluten tank med kemisk rening och ut kommer badvatten, vad det nu innebär. Nu ska det bara till en pump och kopplas ihop och fyllas upp med 25 cm sand runt om innan jord läggs på igen.


Så här ser det ut när grävmaskinen åkte hem igen. Vi hann precis ta bort det mesta av jordhögen som låg framför vardagsrumsfönstrena innan han kom och hämta maskinen. Vi kommer behöva den igen för att fylla igen och jämna ut på grannens tomt. Ja, det ser ut som en bomb har slagit ner men det finns hopp! : )

4 kommentarer:

A House With A View sa...

Oj vad ni hinner med massor!!! Och vilken tur ni har som får hjälp av din far, det är guld värt!!!

Stöööörsta kraaaaaaaaaamizen aka

Tina sa...

Oaa, rena kratern ju. Bara Stålmannen som saknas..!

Ha en fin dag i solen!

Maria- Wikers Liv sa...

Du har åtminstone trädgård kvar ;)
Här är än så länge bara jordåker...
Kram / Maria

Hannis sa...

Arbetsskadad som jag är började jag direkt att räkna på vad det skulle kosta att forsla bort allting. Så är det när man jobbar i transportbranschen=))

Klart det finns hopp!
Blir bra när det är klart ska du se=))

Kram HAnnis