lördag 19 maj 2012

Lite plantering också.....

har vi hunnit med. A hade planterat tomat i skolan som hon tog hem i onsdags. I den lilla burken hon håller i hade hon typ tappat alla tomat frön eller nått. För 16 tomatplantor hade hon att plantera om. : ) De får bo ute från början. Jag har ett skåp som ska få flytta ut på altanen för att bli växtskåp och där ska de få bo.
Mina bönor har börjat blomma, brytböna tror jag det var och jag har samplanterat 3 st i en stor kruka. Än så länge bor de i vardagsrummet man snart ska de väl få flytta ut.

Annars så har lördagen flytit på med strålande sol och inte så mycket blåst. Hela vår markbädd har blivit bortgrävd, 2 kubik jord har jag kärrat bort dit vi grävde ner alla stora stenar sen så har M krattat ut det så fint. Men sambon gick en inspektionsrunda och han vill ha dit lite mer jord. Vi har även hunnit med att få besök av mina föräldrar och mormor. Min pappa fick gräva lite så han var nöjd! : ) Han kommer imorgon och fortsätter och då ska grus på plats och sen vår tank istället för markbädd. Stora högen på gräsmattan ska bort också innan grävmaskinen åker hem igen.

Hoppas ni har haft en toppen lördag!

4 kommentarer:

Maria- Wikers Liv sa...

Härligt med vår!!!
Kram / maria

Tina sa...

Jisses, så ni har jobbat. Kul!
Jag skulle också vilja ha bönor men jag får nog hejda mig lite..
Snickarna har kommit nu och jag är trött av all sol i helgen, så jag får nog gå o lägga mig!

kramen

Vardaxlyx sa...

UNDERBARA bilder du bjuder på =)
Kramkram

Hildas hem - Sofia sa...

Haha, det är ju lätt att det blir många frön på en och samma gång. De är ju så små :)

Brytbönor lät ju spännande, här har jag sått bondbönor och sojabönor för första gången ... fast de är inte så stora som dina är ännu.

Jag önskar dig en härlig dag!
Kram Sofia