torsdag 31 maj 2012

Inte som tänk men bra ändå!

Tanken var att jag skulle få bort en del av högen på gräsmattan efter lunch då jag städat huset innan. Hade fått nyckeln av sambon till fyrhjulingen. Vi har satt släpet till den så man kan skotta upp jorden där och köra bort och skotta av. Slippa springa med skottkärran fram och tillbaka. Roligare att köra! Starta la i backen och sen dog den och förblev död. Jaha, det var den grävningen. Då tar vi gräsklipparen. Hann klippa 5 minuter innan den tappa ork och la av. Drog igång igen och den gick på halvfart och dog. Jag hade fyllt upp besin så det var inte soppa torsk. När det gäller fyrhjulingen så skulle man tydligen vrida på en spak till soppaslangen, får prova det imorgon: : )


Så vad hände med dagen? Jo jag gjorde en portal till var entré. Samma stuk som min klätterbåge i stenrabatten som klematisen ska klättra på. 2 armeringsjärn som jag böjde till och skarva ihop och sen fäste jag armeringsnät på järnen. Fäste det hela i grindstolparna. Sen baxa jag dit cementrören som kom fram när vi grävde och la en på varje sida. Ena är dubbelt så hög som den andra men det gör inget. Tror jag ska måla dem svarta sen.


Som ni ser vid staketet så skulle gräset behöva klippas!!


Åkte bort till en blomsterhandel och köpte lite jord och 8 vita hänglobelia och vad jag tror är 4 vita flox?? Det var en annan kund som sa det till mig och jag glömde fråga de som jobbar där. 


Så 4 vita luktärt, 2 flox (om de är det) och 3 vita hänglobelia i varje rör blev det. Hoppas nu att luktärten gillar att klättra upp för nätet! Nästa år funderar jag på klätterrosor där.

Ha det toppen!

6 kommentarer:

Bella sa...

Maskiner med motorer ska bara fungera... Trist att det krånglar när man tänkt sig att göra saker, men du ser ut att ha utnyttjat dagen till att göra andra fina saker :)

Kramar Bella

Maria- Wikers Liv sa...

Åh så snyggt det blir! Vad bra att det inte blev som du tänkt dig ;) Gillar att rören är olika höga!
Ha en underbar fredag!
Kram / Maria

Tina sa...

De där cementrören kan man ha till mycket, i mitt villaområde har vi dem som hastighetsbegränsare..
Vi målar dem vita!

kram o trevlig helg! o resa!

Tina sa...

Nähudu det ror jag inte för mina gubbar ska komma om o om igen...hehe.

Safe journey!

Emilia sa...

Usch vad tråkigt när det inte fungerar som man ska...
Men det blev ju som sagt bra ändå :)

Tack för grattishälsningen vännen!
Kramkram

Anette-Ljusa drömmar på landet sa...

Det är det värsta när maskiner inte funkar..men du hittade ju annat att sätta händerna i..vicken fixare du är !!! Så härligt med sånt överflöd av rabarber !!


Trevlig helg o kram Anette