fredag 21 januari 2011

Den osminkade varianten.

Här har vi vårat kök och det ser inte sådär fint och avskalat ut som man ser på de flesta bloggar. Men allvarligt, hur länge ser det ut så? Bänken vid micron är en sån bra avlastnings plats. Om jag nu lyckas tömma den så kommer någon hem och lägger något där. Visserligen har jag städat hela huset och skurat diskbänken. Då borde den kanske vara tom? Blommorna behöver ju vatten och då har jag börjat fylla upp diskhon med vatten och ställa ner dom där. Då får de dricka så mycket de vill! Sen så åkte det fram köttfärs från frysen, otippad så blir det tacos till middag.
Datan står framme på bordet för att jag hålla på att just kolla bloggarna och planera lite. Det var just planerna som fick mig att fota mitt kök och visa er.Denna vägg ska bort/flyttas bak.
Min dröm är ett stort kök med ett rejält matbord så alla får plats. Vårt bord kan bli stort men då behöver det dras ut i vardagsrummet och på med skivor i båda ändarna. Jag vill ha lite utrymme utan att flytta runt. Så vi vill ha en större mat plats helt enkelt och gärna en rejäl yta man kan baka och laga mat på.

Som man ser så har vi en dörr till vänster som leder in till tvättstugan och lilla toan. När man öppnar dörren ligger toan rakt fram, tvätten till vänster och duschen själv till höger, vilket är praktiskt då ingen blockerar toan med att duscha länge! Finns även en bastu mellan toan och duschen om vi har rivit och använt som förråd nu under ombyggnaden. Tanken är att toan och bastun ska bli ett nytt badrum (ska bli vedeldad bastu ute) och duschen ska då få vara i badrummet. Väggen till höger om dörren i köket som det sitter skåp på tänkte vi då ta bort eftersom det finns en till vägg bakom 80 cm längre in. Då får vi större matplats! Hänger ni med? Säkert inte, lite svårt att förklara. I alla fall så är det här framtids planer men det är ändå kul att sitta och rita upp när man kommer på något.

3 kommentarer:

Ord & Känsla sa...

Ser hemtrevligt ut och jag gillar tyget på kökstolarna! Skulle vilja ha något liknande till framtida nya matsalsmöbler som ska bytas ut.

Man blir inspirerad av alla bloggar, men huvudsaken är att man själv trivs!
Vi vill tapetsera om i köket och helst bör hela köket bytas. Vi valde att göra en halv variant genom att byta kakel, nya bänksskivor och nya handtag för ca 6 år sen.

Ha en fin dag!
Kram Helena

Maria sa...

Hej!

Det är aldrig fel att ha framtidsplaner.
Speciellt när det gäller hus och inredning. Det är alltid några nya planer och funderingar som dyker upp i lilla huvudet.

Ja, han fick inte bli så gammal vår pojke :( Det är väldigt ledsamt..

Önskar dig en fin helg! Kramar Maria

the shed sa...

Det är så roligt att ha drömmar om inredningen hemma! Skulle kunna ändra på mycket men allt tar tid, så planering är ett måste för mig.

Ha en trevlig helg, Tina