torsdag 27 januari 2011

Kan tänka mig en....

På de flesta bloggar jag är inne på så längtas det efter vår och sommar. Jag kan inte säga att jag gör det. inge fel på de årstiderna och jag vill dit så småningom, men inte just nu.
Till sommaren hör båtarna och jag sitter och tittar lite på blocket om det finns någe kul. Vi har en segelbåt, en Albin Vega, den har en 40 år på nacken och är lite sliten. Den kom till oss för 2 år sen tror jag det var och det var ett inpulsköp. : ) Den är rymlig och vi får plats alla 5 plus Zigge men det är en hel del fix på den och i somras kom hon inte i pga husbygget.
Nu till sommaren skulle hon få komma i men innan behövs motorn fixas, och masten (någon hade tagit fel mast) och stötta upp masten och fixa väggarna då tapeten lossnat. Det finns lite att göra helt enkelt och ovanpå det så har vi saker med huset med.
Innan 15 maj ska vi ha gjort en ny markbädd till vårt avlopp och sen ska utsidan av huset fixas, vi har flyttat fönster och hålen måste täckas (vi har timmerhus) på något snyggt sätt. Altanen vore kul att få upp igen m.m.
Så den här båten ligger lite risigt till och sambon funderar på att sälja den. Vi köpte den för att prova och se om det var något för oss och det är jätte mysigt att vara ute och segla! Tanken är att sen köpa en i bättre skick och kanske lite mer utrymme. Även om vi får plats nu så blir tjejerna större och då vore det skönt med lite mer utrymme. Vi får se?!

Här är i alla fall en jag skulle kunna tänka mig!
(bilderna är lånade från blocket)

Bavaria 34 Årsmodell 2000

Bavaria 34 Årsmodell 2000

Bavaria 34 Årsmodell 2000

Det är en Bavaria 34 och den är 10.85 x 3.48 och djupgående 1.35, vilket är bra för viken in till oss är inte så djup. Det är nog på håret att vi kommer in!

4 kommentarer:

the shed sa...

En stor tjock semla, tack! Det var det första jag tänkte på när jag såg din rubrik. Men segla är inte dumt det heller...härliga bilder, älskar segling som du vet!!

Kram Tina /nyss hemkommen från din stad../

Ord & Känsla sa...

Jag klarar inte segling blev så sjösjuk för några år sedan i Malaga!!
Det ser så härligt ut, men inget för mig tyvärr.

Semla har jag just ätit (igen), haha!
Läste Tinas kommentar precis...

Kram Helena

Maria - Villa Krutbruket sa...

Tackar, vi är väldigt nöjda med vårt kakel.

Hoppas du haft en bra dag! Kramar Maria

the shed sa...

Hej, jättesvår fråga om val av segelbåt.
Gå på båtmässan o kolla, sondera terrängen för att få en uppfattning. Min granne ska ev köpa en Bavaria, de är faktiskt fem pers i sin familj när jag tänker efter. De är väldigt nöjda vad de sett..pratar väldigt positivt om den. Jag kappseglar och det är ju inte riktigt vad ni är ute efter..*fniss*..lite trång.

Kram Tina