tisdag 23 augusti 2011

Första Dagen.


Igår var det första skoldagen för många barn och då även för mina. M har blivit tonåring på riktigt och började 7:an, högstadiet. Shit vart tog det lilla barnet vägen?? N börjar inte skolan riktigt än men en ny avdelning på dagis fick hon eller ska för de håller på att renovera det hus hon ska till. Medans ska de få vara i scoutlokalen och det är spännande också och hon är nöjd.
Men mest pirrigt var det för A som börja i första klass med ny fröken och allt. Ny krok, nytt klassrum och nya platser. Låg fina stenar på bänkarna med barnens namn på så de kunde hitta var de skulle sitta. Sen fick de tala om vad de hette och något roligt de gjort nu i sommar. Vissa var mer pratglada än andra men det släpper nog snart när de har blivit lite varma i kläderna. : )


Pirrig var A också över att det var första dagen på nya ridskolan och det var nog värre än att börja första klass. Eftersom jag hade N med mig också och man skulle hjälpa till och sadla och leda hästen nu i början så ridläraren kunde se vad de kunde så fick M följa med och hjälpa sin syster. Hästen A skulle ha hette Skrållan och är tydligen den gnälligaste i stallet och sparkas och bits. Bra start! Men det gäller bara i stallet och man får ta det lungt med henne, lite kittlig på rumpan, och det sitter en skylt bredvid henne att man ska be personalen om hjälp med sadling. Det var ju bra. Rida Skrållan var inget problem, då är hon jätte snäll och A var nöjd. Men att ha med syrran som hjälp är på gott och ont. M hade korrigerat henne hela tiden och jag såg från läktaren att hon gjorde det och A såg då inte så glad ut. : ( Efteråt sa jag till M att hon bara skulle hålla inte säga något utan det är lärarens jobb. Jamen hon höll ju fel! Spelar ingen roll, det är inte du som ska säga till. Men det är väl bättre att hon lär sig rätt från början??  Ja, men inte från dig, du skulle bara hålla i. 
Inte alltid lätt att disskutera med en envis tonåring som tror att hon alltid har rätt!! Nästa gång får jag nog gå runt där med hästen. : )

7 kommentarer:

Maria - Villa Krutbruket sa...

Godmorgon!

Höga fönster och högt i tak är ju så charmigt..
Tänk om man hade såna där fönster hemma.

Ha en fin dag! Kramar Maria

It's a house sa...

Stora händelser i dina barns liv, jag minns själv både skol-- och ridskolestart tydligt!

BBQ VILLAGE sa...

Första skoldagen - ja det var ett tag sen för mina barn men väldigt stort då också. Hoppas hon kommer att trivas med nya klassen!

Kram F

Jennyshemochharmoni sa...

Ja, herre gud. Jag minns när jag var 13 år, då tyckte jag minsann att jag var JÄTTESTOR. Man hade stenkoll på livet, tyckte man. Jo man tackar ;) KRAM Jenny

Barn & Inredning sa...

Så roligt att du kikade in till mig. Jag fick ju äran att hitta hit till din fina blogg.
Kul att våra barn är samma ålder :)...
Kram Malin

Helena sa...

Ja inte ville man ha några kommentarer från mamma inte när man red!
Jag har redan hitta målarmissar o då har jag inte letat bara råkat se...sant faktist.
Men jag håller mig till marktjänsten ändå :)
KRAM från mig!

A House With A View sa...

Ja här var också första riktiga skoldagen idag! Och såklart spännande att träffa alla kompisar igen efter ett långt sommarlov :) Och det där att det näbbas känner jag vääääääl igen, haha, hör till tyvärr...

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaam aka