söndag 7 augusti 2011

Mycket båt blir det.

I onsdags var vi ut med båten och likaså i torsdags blev det en tur. Vi svängde förbi och titta på en båt efter att vi hade grillat och nu skulle vi ut igen för att kolla och kanske köpa den. Sambons pappa följde med också för att inspektera båten och pruta såklart. Det blev ett båtköp, det var till firman för sjöjobb, och vi tog den med hem. Alla ville såklart åka med Helga som båten heter och kvar blev jag som fick ensam styra hem våran egen. Det är nyttig för man är bekväm och bara åker med så det var väl tredje gången jag körde båten själv på typ 4 år. Ni hör ju själva!! Super fin kväll med fina färger på himlen och jag kom iväg bra och körde ifrån de andra. Men köra är inte det svåra utan det kommer när man ska lägga till. Där krävs det lite övning och vana. Tur är att vi bryggan ligger i en lugn vik och att det var rätt sent så det var ingen där.: ) Jag la till och fick fast båten. Inte på bästa sett, inget jag är jätte stolt över men det gick och som min kompis sa: Båten är hel och du är torr, bra gjort! Tack.


Så i fredags skulle sambon ut på jobb på eftermiddagen men kom tillbaka en stund senare då kunden var tvungen att åka iväg så då tog vi en tur och testa Helga för att se hur går. Vi la till vid en ö och fika och bada lite och sen åkte vi hem igen för att laga middag. Solen sken och Helga gick bra.

Vet inte om det blev för mycket med båt 3 dar på raken eller om jag bara är ovan eller om det var Helgas fel som rullar lite på vågorna för när jag kom hem börja sambon med middag och jag satte mig framför datan. Jag kände hur det gunga när jag satt där och varje gång jag titta ner för att skriva så rörde sig det mera. Jag blev sjösjuk framför datan! Jag har en tendens att bli åksjuk fast inte framför datan. Jag kan inte läsa i bilen och inte stå och fixa med något nere i båten utan att titta ut. Men, men sånt är livet.

7 kommentarer:

susanne lindén sa...

Tack för hälsningen hos mig!

Kul att titta in till dig och din fina blogg....man får alltid nya tips och ideér av att titta in till andras bloggar. Ser att du också gillar att gjuta i betong. Ska nog prova på att göra sådana hållare till marschaller som du gjort. Härliga bilder från er nya båt.

He en trevlig vecka!

BBQ VILLAGE sa...

Jobbigt med sjösjuka, läste en gång en artikel om en kvinna som varit på en kryssning blev sjösjuk och klev iland men sjösjukan försvann aldrig, hjärnan hade låst sig, hur skumt som helst. Hoppas iallafall att det slutat snurra för dig nu, och fin båt ni köpt ;)

Kram F

Hannis sa...

Vilken tuffin du är som kör båt!
Och övning ger ju färdighet=))

Jag syr för brinnande livet, ett linne håller jag på med nu.

Kram till dig!

Helena sa...

Kanske var dina pelargoner hårt drivna när du köpte dom?Då brukar de stå o stampa i utan att växa nått.Du får föröka i vår mars mån.brukar vara bra!
Här har du en som blev 'åksjuk'i Jämtland när vi var o titta på ett vattenfall.Ja ja så är det :-)
KRAM från mig!

Postadress Torslanda sa...

Så härligt att åka så mycket båt!! Här har det inte varit en enda båttur i sommar. Ingen båt för oss. Kanske ett framtida projekt. Njut båtturerna!

A House With A View sa...

Åh Kia vilka härliga bilder! Vad skönt och mysigt ni ser ut att ha det! Nöjda barn och en sååå härlig vik ni hittade till!! Måste vara roligt att köra en båt, det har jag aldrig testat, om jag inte räknar vår gamla eka då förstås, haha.

Kraaaaaaaaaaaaam aka

the shed sa...

Jag är också sjösjuk, det är därför jag alltid är rorsman när vi seglar. Då går det..
Blir åksjuk på bussen också men där kan jag ju inte köra, då måste jag ha ngt att tugga på. Skitjobbigt!

kram till dig o kul att du vill vara med inne hos mig!