tisdag 16 augusti 2011

Grövelsjön

I onsdags så åkte jag, sambon, M och Zigge upp till Dalarna för att vandra i Grövelsjön. Vi sov onsdagsnatt på gården i Dalarna för att sen åka på torsdags morgon till Grövelsjön. Vädret var lite växlande men inget regn och solen titta fram emellanåt. Vårt mål var Storvätteshogna, Dalarnas högsta berg med 1204 m.Nu är vi påväg upp för Storvätteshogna och det var inte lite lätt lutning utan vi kämpa oss sakta men säkert uppåt. Man räknar med att ta sig 3km i timmen men nu var det snarare 1 km i timmen. M tyckte det var jobbigt men kämpa på med sin ryggsäck.


Utsikten blir så himla fin när man kommer upp en bit.


En 5 minuters paus innan vi var uppe där jag lovat fikapaus med kexchoklad och plopp. Hade köpt 2 påsar med små plopp och kexchoklad, perfekt till såna här tillfällen när man kan sprida ut dem lite och det var tur att jag stod för resoneringen annars hade M och sambon ätit upp dem på en gång!


Vi hade tänkt att tälta vid en sjö lite längre upp men det blåste så mycket så vi tog oss ner på andra sidan. Där hitta M en fin sten iform av ett hjärta som hon beslöt att bära med sig. Det var ingen man kunde stoppa i fickan direkt. : )


Nere från Storvätteshogna och sambon står och spanar på renarna.


En fin tältplats precis vid bäcken blev det och på kvällen skulle jag tvätta av mig lite. Jag kan säga att det var friskt! Det värkte så i mina fötter efter ett tag så det blev en snabb tvagning.


Det bästa med att vandra i fjällen är att kunna stoppa ner kåsan i en bäck och bara dricka det goda vattnet!


Utsikten från tältet. Inte helt fel va´?

3 kommentarer:

BBQ VILLAGE sa...

Inte alls dålig utsikt, den där turen såg väldigt uppfriskande ut om inte annat fotbadet i bäcken...brrrr. Mina fötter hade aldrig fått tillbaka sin normala kroppstemperatur efter det, jag har så dålig blodcirkulation :(

Kram F

Emilia sa...

Men åh, jag riktigt myser när jag ser bilderna! Ser supermysigt och härligt ut!

Har lagt till dig i min blogglista förresten, hojta om det inte är ok med dig!
Kramar

millandante sa...

Så härligt!!! Blev riktigt sugen på att vandra nu... snart klarar nog mina fötter en lättare tur:)

Tack för inspiration!!
Kram