söndag 22 januari 2012

Jag ska nog visa dig!

I fredags var det dax för en ny hoppkurs för M. Hon gick en i höstas och då missa hon 1 av 3 ggr för hon gjort illa ryggen. Då red hon Mistel en 21 årig dam som var lite trög, tyckte M. Hon hoppa bra med trög i starten så hon hoppades på en annan häst denna kurs.


Med sig hade hon en klasskompis som ville titta och så kom N som hon brukar hjälpa till i stallet om helgerna och så dök även L och hennes dotter E upp och titta. En egen liten hejarklack.
Denna kurs så var dom bara 3 stycken och det var ju toppen. Men även denna gång fick hon Mistel.


Hindrena stod uppställda med 3 stycken i mitten och två på var sida på det bortre och främre hindret. Hänger ni med? De skulle börja med att hoppa över sidohindret runda det i mitten (i bild 2 bommar) och över det bortre sidohindret runda kortsidan och tillbaka lika på andra sidan. De red som en åtta. M var lite nervös för att N var där och titta så hon var lite okoncentrerad i början.
Nu skulle hon få äta upp att hon tyckte Mistel var trög!
Första hindret jättebra och runda mitten och sen satsa hon järnet över nästa hinder och gena snabbt vid kortsidan för att ta sig över nästa hinder tillbaka. Så gjorde hon några ggr och M fick stanna. Läraren fråga om hon tyckte det var roligt eller jobbigt? Både och tyckte M. Känns det ok så rid igen sa läraren men hon skulle lägga en volt (rida en cirkel) innan hon hoppa hindrena tillbaka. Det gick bättre för då drog hon inte iväg så. Men så tyckte hon att nu ska vi hoppa och försökte ta alla hinder hon kunde, så det blev en snabb slalom innan M åkte av, Mistel stanna så snällt och undra om hon skulle upp igen? M slog sig inte och hoppa upp igen. I slutet gick det bättre även om Mistel försökte satsa allt ibland men M vill ha henne även nästa gång. Inte illa för en gammal dam!

6 kommentarer:

Tina sa...

Oj, så duktig hon är!
Ser också att du tagit fina bilder med 'paparazzi'objektivet, kanonbra!

Ha det gott, Kia /KRAM

Maria- Wikers Liv sa...

Hoppning, gillar mina tjejer också. Förra året på en hopptävling, slängdes Mellantjejen av hästen åtskilliga ggr och landade på bommarna med dunder och brak. Det tyckte inte mamma var roligt att bevittna från läktaren... Men dottern var tapper och tog sig upp varje gång och red igen. Det hade jag ALDRIG gjort ;)
Kram!

Postadress Torslanda sa...

Så duktig hon är! Ha en fin kväll!

Vardaxlyx sa...

Hej!! Jag vill tacka dig för en KANON trevlig blogg och jag tänkte förgylla din måndag med att medd att du är dagens blogg hos mig =)
Massa kramar till dig!

. sa...

Vad roligt! Och duktig!! Fin måndag till dig

Tina sa...

Nä, det fattas fortfarande lister som jag inte handlat ännu..
Har blivit tokförkyld, så de får ligga kvar på brädgården ett tag till..måste borra ett nyckelhål också, kom jag just på.

kram från snorTina