torsdag 12 januari 2012

Kämpa


N fick längdskidor innan jul som hon valde och prova ut själv. Pjäxorna gick hon med inne och nu i Finland var det premiär. Var ganska svårt då det inte var något spår att åka i.


Skidorna åkte åt alla håll och hon fick kämpa. Sambon tänkte åka till gården med tjejerna, ca 1 km dit. Jag trodde inte de skulle komma dit.


Knappt 5 meter senare låg hon där och kämparlusten var borta. Ville inte åka mer! Okej vi får öva en annan dag igen så hon kan åka på sportlovet med sina kompisar.


A kämpa på duktigt genom skogen fram och tillbaka till gården.


Även offpist med pappa och Zigge.
Jag fick ett teleobjektiv i julklapp av sambon som jag provar nu och det är så kul. Man kan komma så nära fast man är långt bort och bilderna blir så skarpa.


Då gäller det att hålla tungan rätt i mun!


De stora tjejerna kämpa inte så mycket denna vecka. De var som två gamla tanter och läste i stort sett hela tiden. Man fick sparka ut dem och då gick de ut sen var de tvugna att gå in och vila. Typiskt tonårs beteende kanske!? En dag fick de kämpa i alla fall då sambon tog med dem på en långtur på skidor, ca 12 km. Då var det en balansgång mellan kämpa och ge upp. : ) Den dagen fick även jag kämpa då strax innan de skulle sticka iväg och vi andra gå ut och åka pulka hosta till och kände att det var något som släppte. Antagligen så hosta jag sönder ett muskelfäste, ont gjorde det och A blev jätte orolig och fråga om det var farligt?? Nä, det gör bara ont och så fort jag rörde på mig eller hosta titta hon oroligt på mig.


Sista dagen så kämpa A med sambons moster med att skotta gårdsplanen så vi skulle komma ut med bilen. Det hade snöat en hel del de 2 sista dagarna så det fanns att göra.


Alla ansträngde sig inte lika mycket!

6 kommentarer:

Tina sa...

Där var det tungan rätt i mun, så himla duktigt!
Jag visste ju det där med skidorna, kul att få se dem irl..
Du är så jättelik äldsta tjejen, tycker mig se dig!
Det blev ingen snögubbe utan en vårig blå Hortensia, läste du Akas kommentar?

kramen

Tina sa...

Mitt 1,4 går varmt. Fick också ett macro, med det ligger jag och nosar det mesta på nära håll..

kramen

It's a house sa...

Känner igen bambistilen. Lilla T har fått skidor och skridskor i julklapp så nu övas det för fullt om dagarna =)

BBQ VILLAGE sa...

Härligt men kämpigt med långskidor - vi har spår precis utanför dörren så jag ska nog skaffa ett par egna skidor OM det kommer snö någongång :)

Ha en trevlig helg!
Kram F

Mycket annat & lite betong sa...

Så härligt med snö! Roligt att kunna prova de nya skidorna.
Kul med teleobjektiv. Det blev fina bilder!

Trevlig helg!
Agneta

Postadress Torslanda sa...

Så härliga bilder du visar från Finland! Har läst ikapp lite. Låter som en väldigt härlig resa. Ha en fin fredag!