fredag 27 januari 2012

Tillbaka till lusarna

Ja, vet det heter löss.
En rutin vi har om dagarna nu är att luskamma och A och N har kort hår, så då går det ganska smidigt. M däremot har hur mycket hår som helst och långt! Så hennes hår kammar jag igenom en bit i taget och plockar lusägg som sitter fast på stråna.
Vi gjorde en luskur i lördags men så på måndagen såg vi att M fortfarande hade levande så då blev det en kur till. Jag tog också en till för att vara på den säkra sidan! Sambon får kamma mig om kvällarna och enligt honom har jag inga lusägg. Så igår hitta han 2 levande små små kryp. Sa till honom att han kan hämta rakapparaten, jag har övervägt att raka av allt, men nej det tyckte han inte. Antagligen är det från nått ägg som jag INTE har som kläckts. Medans han kamma så rann tårarna på mig för det känns som om det är hopplöst att få bort dom från mitt hår. Tillslut orka jag inte mer utan gick för att borsta tänderna och hitta en sax som jag bara börja klippa med. Skönt var det och ganska jämnt blev det. : ) Sambon märkte inget så han får väl en chock när han kommer hem!
Körde även en kur till och blir jag inte av med dom nu så blir det rakapparaten!
Hur var er torsdags kväll?


5 kommentarer:

Tina sa...

Du, nu vet jag inte om allt snor jag har i skallen har gjort mig glömsk också men du hade väl inte kort hår när vi träffades?
Då har vi alla inbjudna gäster då, fy pyton stackars er!

KRAM o ha det gott i helgen

Postadress Torslanda sa...

Åh nej, jag ryser med er. Tyvärr kommer vi säkert alla att drabbas någon gång.

Vilka klättertjejer ni är - imponerad!!!!!

Det är ngt med min Blogger för dina inlägg kommer inte upp i min logg. Det är så för flera bloggar som jag är följare på. Fast varierar från vecka till veckan vilka. Skumt.

Ha en fin helg!

It's a house sa...

Gaah för dessa löss. Vi har också råkat ut för detta x flera det senaste året. Trots att jag kammar, kammar och kammar, behandlar och håller på. Får bort dem sedan är lilla T på förskolan och vips är de tillbaka. Jag har långt och TJOCKT hår och har varit nära att klippa mig fleera gånger. Lider med er!

Svar på din fråga; Nej shettisarna är inte våra men vi har den stora turen att få låna dem hur ofta eller sällan vi vill. Och alldeles gratis dessutom. Lyxigt värre.

BBQ VILLAGE sa...

Guuud vilken snygg frisyr du fixade helt på egen hand - modigt av dig och dessutom har du ju talang. Hoppas det ordnar sig med lössen så du kan behålla den coola frisyren och slipper (rakapparaten) GI-Jane rakat även om det också är ballt men kanske lite kallt nu på vintern.
Ha en trevlig helg i din nya fina frilla ;)

Kram F

Maria- Wikers Liv sa...

Usch, ja... en avdelning på min förskola, har problem med återkommande löss. Man får ju hoppas att alla behandlar sina ev. löss efter alla rekommendationer.
Men du är jättesnygg i ditt korta hår!
Njut lördagen, vännen!
Kram