onsdag 11 januari 2012

Veckans recept + Award

Kebab med krispig rödkålsbulgur


Kebab med krispig rödkålsbulgur

Tillagningstid: Under 30 min
Portioner: 4

Dressing:
1/2 citron
1 msk olja
2 tsk flytande honung
1/2 tsk salt

Kebab:
2 vitlöksklyftor
500 g nötfärs
1 tsk salt
1 ägg
1 tsk spiskummin
2 tsk sambal oelek
1 msk olivolja

Rödkålsbulgur:
3 dl bulgur
1/2 rödkål (à 400 g)
1/2 kruka persilja
250 g körsbärstomater
salt och peppar

Till servering
1 1/2 dl matyoghurt (10 %)

Gör så här:
1. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
2. Strimla rödkålen med en osthyvel.
3. Dressing: Blanda rivet citronskal, pressad citronsaft, oljan, honungen och salt. Vänd ner dressingen i rödkålen.
4. Kebab: Skala och riv vitlöksklyftorna. Blanda nötfärsen med salt, vitlöken, äggen, spiskumminen och sambal oelek. Forma färsen till ”avlånga köttbullar”. Stek dem runt om i olivoljan 8–10 minuter.
5. Rödkålsbulgur: Blanda bulgurn med rödkålen, finhackad persilja och halverade körsbärstomater. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer pressad citron.
6. Servera spetten tillsammans med rödkålsbulgurn och en klick matyoghurt som topping.



Jag vill tacka snälla Maria med bloggen Wikers liv som har gett mig en Award. Det värmer och jag tycker ni ska titta in hos henne där man kan följa deras bygge av sitt drömhus som närmar sig inflytt.

4 kommentarer:

Bella sa...

Hoppas din dag varit bra :)

Du har en liten sak att hämta på min blogg!

Kramar Bella

Helena sa...

Bulgur det har jag lite svårt för kan man ta nått annat tror du!
KRAM från mig!

BBQ VILLAGE sa...

Mysigt ni verkar haft det i Finland och härligt med enkelheten så har vi det i Dalarna också där mina föräldrar har lantställe och jag gillar verkligen kontrasterna :) Härligt också att ha fått en dos med snö för den lyser ju som sagt med sin frånvaro fortfarande ;)

Kram F

Hannis sa...

När jag läste förra inlägget så kände jag:
Så skönt med lite enkelhet, kanske inte just när stormen dragit fram men annars. Ibland känns det som att vi är så bortskämda med all "vardagslyx" så att man (läs jag) gnäller över minsta lilla.

Grattis till din award också=))
Kram Hannis