tisdag 15 mars 2011

Klättring

Ikväll är det klättring som står på spel. Tanken var att vi skulle klättra varannan vecka jag och A men tiden har liksom runnit iväg och andra saker har kommit i vägen. Men nu är det dax för vår andra klättring!Eller inte...
I söndags var vi där när barnen hade sin klätterskola och det är höga väggar runt om och sen boulderväggar i mitten med tjocka madrasser man kan ramla ner på. Boulder är när man klättrar utan rep på lägre höjder, mer problem. Runt madresserna sitter det som ett staket i form av ett rep och på repet hänger skyltar : Barnförbjudet på madressen. Livsfara! Inget konstigt med det, för bouldrar du så kan du ramla ner och det gör man oftast så det gäller att ingen går under, för bådas skull.

Det jag nu undrar är varför har man inte koll på sina barn i en sådan miljö eller överhuvudtaget??
Det var två familjer där varav ena paret kunde säkra tror jag och de hade en tjej på 2 år och en kille på 3-4 år. De andra hade en kille på 3-4 år. De fick köra racing på mattan medans de prata med varandra och klättra utan att någon av dom kolla vad barnen gjorde.
Jag kan liksom inte låta sånt där vara, så jag gick tillslut dit och sa till killen att här springer man inte. Han titta lite på mig men fick med sig lillsyrran från mattan. En liten stund senare ropar han på sin mamma då lillsyrran står och drar i ett rep som är fäst uppe i taket som man använder att säkra med. Hon liksom börjar hissa upp den andra änden. En instruktör får då tag i den änden innan den åkt upp för långt och först då reagerar mamman och tar hand om sin dotter. Nu har de lite koll och håller de borta från mattan förutom den andra killen som tillhör det andra paret. Han är fortfarande uppe på mattan emellanåt och slänger runt med ringarna som hänger där.
Att barnen inte kan läsa förstår jag men hur kan man som förälder vara så nonchalant och utsätta både andra och barnen för den risken som är när de härjar vilt där inne??

Så nu har jag fått ur mig det också!
Hoppas ni får en trevlig kväll.

3 kommentarer:

Hildas hem sa...

Jag håller med - sånt där kan också störa mig något vansinnigt!

Angående din fråga om min rakade katt och om man brukar raka katter. Jag ställde samma fråga till veterinären som gjorde det igår och hon sa att det är rätt så vanligt på katter med extremt mycket hår.
Och det var just därför som vi gjorde det, varje vår när det är dags att tappa vinterpälsen så har hon det jättetufft att hålla ordning på sin päls och trots att vi borstar den mycket så blir det tovor. Men hon verkar vara mycket nöjd med sin nya frisyr :)

Och nej, de ligger inte still, därför få de lugnanade så att de somnar - annars vore det nog omöjligt :)

Ha en fortsatt fin tisdag!
Kram Sofia

Helena sa...

Skönt så fick du ur dig det!!!Förstår att du blev irriterad.
KRAM från mig!

A House With A View sa...

Ja usch det låter helgalet... Jag stannar gärna på marken, gillar inte höga höjder, haha.

Du har en utmaning att hämta hos mig, men bara om du vill förstås :)

Kraaaaaaaaaaaam aka