torsdag 17 mars 2011

Pallen

Ledig dag och inte sjuk så idag blev det lite träning på min orbitrek och sen på med snickarbyxorna och ut i verkstaden. Börja med att städa undan så att jag fick plats och det blev rätt bra. Sen slipa jag lite till på pallen min morfar gjort till mig. När jag kände mig nöjd så tog jag med pallen in och måla den en gång med färgen drivved. Den blev ganska ljus i färgen men det beror nog på det ljusa träslaget pallen är gjord av.


Under pallen kan man se att den är gjord i mars 1989 till mig från Morfar. Tack morfar för att du gjorde pallen åt mig och massa annat som du snickrat genom åren.


Så här blev den bredvid sängen.
På sambons sida har jag ställt en pidestal som även den morfar har gjort.Min morfar snickra en hel del och vi fick stå bredvid i hans snickarverkstad nere i källaren och ta spillbitar ur en låda och snickra ihop egna konstverk. Kanske inte alltid så fina men som barn tycker man det är kul att bara spika ihop brädor till konstiga grejor, behövde inte fylla någon funktion utan det gällde bara att spika.

Jag saknar dig morfar och skulle jag gifta mig en dag så skulle jag velat dansa med dig. Du tog alltid ett par snedsteg på golvet som man visste skulle komma men inte när och man var aldrig beredd. Men kul var det och när man var riktigt liten stod man på dina fötter och dansa runt.
En del bröllop blev det uppe i Dalarna som du kom ifrån och där satt jag vid sidan av och titta på alla och jag hade stenkoll på vem du dansa med och var du var. Ibland dansa du med samma tant två gånger. : )

Ps. Mamma grina inte nu.

10 kommentarer:

BBQ VILLAGE sa...

Vilka härliga minnen från förr, både snickarglädje och dansglädje :)

Kram F

Sari sa...

Hejsan!
Vilken fin pall din morfar gjort till dig! Du saknar honom väldigt, förstår jag.
Tack snälla du för utmaningen! Just nu vet jag dock inte riktigt om jag hinner eller orkar med den. Jag har inte bloggat under hela veckan...
Omställningen med nya jobbet är enorm. Det känns bra, men det är så mycket att hålla koll på så här i början. Jag är helt slut när jag kommer hem efter jobbet! Men det blir säkert bättre snart!
Ha det bra!
Kram Sari

Maria - Villa Krutbruket sa...

Hej!

Vilka härliga ord om din morfar.
Jag saknar min mormor och morfar också!

Tyvärr så ska jag erkänna att man glömmer lätt ett språk. Efter att jag slutat umgås med döva så blir det inte så mycket tecknat och man blir fort ringrostig. Lite tråkigt!
Det är för övrigt ett väldigt kul språk att kunna..

Ha nu en fin kväll! Kramar kramar!

Helena sa...

Vilket fint sängbord!O så roligt att din morfar gjort det oxå!Så härlig form på foten :-)
KRAM från mig!

mammaxtre sa...

Vad fint skrivet. När man längtar så finns de som fattas oss hos oss. Det är härligt!

Ha det gott

Ord & Känsla sa...

Fina ord om din morfar!
Min morfar började tidigt att göra möbler. Han har gjort många fina saker som byråar, skåp, pallar och syskrin. Några av sakerna finns hemma hos mig. Vet inte hur jag ska möblera dem bara...

Kram Helena

Ljusa Rum sa...

Vilka fina ord om din morfar! Väldigt rörande! Tror att alla som har en älskad och saknad morfar kan känna igen det. Kram/Veronica

Maria - Villa Krutbruket sa...

Hej!

Ja, den är inte gratis den där jackan. Men så fin!!

Hoppas du får en trevlig helg! Kramar Maria

Zinkhjärtat ♥ sa...

Vilka fina minnen du har av din morfar:) Jättefin pall!
Fibromyalgi betyder att man har ont i kroppen. Speciellt på vissa triggerpunkter på kroppen men även på andra ställen. Har hört att värktabletter inte funkar (har försökt med de receptfria och de funkar inte alls!) utan man kan försöka med varma bad/dusch. Det gäller helt enkelt att försöka försona sig med sin värk. Har inte läst på riktigt ännu så det finns säkert en massa mer att lära sig.
Ha en skön kväll!
Stor Kram Annelie ♥

Hildas hem sa...

Härligt att läsa! Kul att du har en så fin pall efter din morfar - förstår att den betyder mycket! :)

Jag önskar dig en fortsatt fin söndag!
Kram Sofia