fredag 7 oktober 2011

Ont

Dagen börja bra. Fick upp alla som skulle upp och vi åt frukost sen gick jag en sväng med Zigge medans A och N gjorde sig klara. Torsdagar och fredagar då jag jobbar hemma så äter de frukost hemma och sen till skola/dagis kl. 8.00. Innan vi åker brukar jag försöka ha hunnit gått med Zigge och tjejerna gör sig klara. Himla smidigt och de är duktiga och är oftast klara när jag kommer tillbaka och då har även M kommit upp som börjar lite senare.


Men idag när jag kom tillbaka låg de på golvet i A´s rum och rita. Dags att sätta fart sa jag åt dem, vi ska åka nu! A sa att hon hade ont i nacken. Jaja men kom nu. Jag kan inte lyfta huvudet, säger hon. Men du kan ju inte ligga på mattan hela dan, vi ska åka nu. A börjar grina och säger att det gör jätte ont men tillslut tar hon sig upp. Jag undrar vad hon gjort? Vridit huvudet snabbt eller nått? Det var ju inget när jag gick?? Inte lätt att få förklarat mellan snyftningarna så jag hör vad hon säger, för samtidigt försöker hon visa och vrider huvudet och då gör det ont och hon börjar grina ännu mer. Försöker säga åt henne att stå still och bara berätta. Tillslut får jag veta att hon bara lagt sig ner på mattan och sen kunde hon inte lyfta huvudet.
Skumt men nån slags nackspärr har hon fått och hon får gå och lägga sig i soffan medans jag skjutsar N upp till dagis. Hem igen och där ligger hon och tittar på tv. : )
Jag städar hela huset och hon ligger still i soffan. Hon kan sen sätta sig utan att bara gråta och känner sig bättre men hon är inte helt bra för innan lunchen försöker hon göra sin läxa vid bordet och titt som tätt hugger det till och hon håller sig för nacken. Jag säger att hon inte behöver sitta med det där nu men det vill hon. Vi äter lite lunch och hon får mjölk med sugrör då hon inte kan dricka annars. Vi pratar lite och jag berättar att det finns folk som har sån smärta av olika skäl som inte går bort utan de får leva med det och det är inte så kul! Hon tittar på mig och undrar? Det här går väl bort? : )
Ja, inte lätt att vara liten och inte lätt att alltid tyda deras signaler rätt. Har de så ont som de säger eller bluffar de lite för att få vara hemma? I det här fallet har hon ont och är inte riktigt lika glad som på bilden.

Ha en toppen helg!

2 kommentarer:

Tina sa...

Tycker du ska ta och kolla det, hon behöver förmodligen lite smärtlindring..stackars liten.

kram o trevlig helg/Tina

Ord & Känsla sa...

Men vad synd om henne! Barn är svåra att tolka ibland, men hon hade säkert väldigt ont. Hoppas att hon är mycket bättre nu!

Kram Helena