tisdag 25 oktober 2011

Veckans recept

Pasta med höstsås


Pasta med höstsås.

Foto: Tasteline 4 portioner
Ca 30 minuter

Du behöver:
400 gram Spagetti
1 palsternacka
1 morot
1/2 zucchini
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpurè
1 dl röda linser
500 gram krossade tomater
6 dl vatten
1 tsk salt
1 msk grönsaksbuljong, gärna ekologiskt pulver
0,5 tsk svartpeppar

Tillbehör
1 dl riven parmesanost 2 msk hackad persilja

Gör så här:

1. Koka spagetti enligt anvisning på paketet.
2. Skala 1 morot, 1 palsternacka, 1 rödlök och 2 vitlöksklyftor och dela i mindre bitar. Dela även zucchinin i lite mindre bitar och lägg sedan alltsammans i en matberedare. Mixa till ett smul. (Har du ingen matberedare går det bra att riva grönsakerna på ett rivjärn.) Fräs sedan grönsakerna i 1 msk olja i en varm panna.
3. Tillsätt 1 paket krossade tomater, 1 msk tomatpuré, 1 msk buljong, 1 tsk örtblandning, 1 dl linser och 5 dl vatten. Salta och peppra efter smak. Vill du ha lite mer sting kan du tillsätta lite sambal eller chilipulver.
Blanda runt ordentligt och låt såsen stå och småputtra på låg värme. Rör om då och då tills linserna är klara, späd eventuellt med 1 dl vatten till om det behövs. Smaka av och krydda eventuellt lite mer.
4. Servera såsen till nykokt spagetti och toppa med lite riven parmesanost.

2 kommentarer:

Helly sa...

Sv: hi hi!

Men du, vicka supersöta grodor! Jag dööör! :)

kramkram
:)

Postadress Torslanda sa...

Höstsås låter gott. Ska testas!