tisdag 8 november 2011

Klädkammare / Pysselvrå

Här kommer det bilder ifrån mitt projekt klädkammare vs pysselvrå. Fick ju en bruljant idé för ett tag sen och det var det här. Hyllor skulle upp rakt fram under snedtaket och varför inte sätta en skiva överst så man även kan sitta där och pyssla?! Sagt och gjort och nu håller jag på att så smått flytta in alla pysselsaker eller nästan i alla fall. Vissa saker har jag i verkstaden och där vet jag inte hur jag ska göra då jag har behov av vissa saker när jag gjuter. Men men det löser sig.Det ser större ut än vad det är, skivan är 264 cm lång och sen är rummet kanske knappt 2 meter djupt med snedtak hela vägen. Men vi ryms där inne och tjejerna satte sig genast och rita där inne. För och nackdelar med detta då A börja gå igenom alla mina saker. Hm får sätta lådor med lås tror jag. Vissa saker vill jag inte att en snart 5 åring använder och klipper sönder. Pallarna har jag lånat från A´s skivbord och jag ska köpa egna hit in, plus lite mer lådor/plastbackar till pysslet som jag ska märka upp.


Lite pärlplattekonstverk som fick pryda bordet.


Saxar fick ligga i en plastlåda som jag skruvat upp på väggen för att frigöra bordet så mycket som möjligt. Den är från ikea och jag ska nog köpa deras lister dom har som man kan hänga fina burkar på.


Min fina trälåda jag fick i födelsedagspresent av min kusin. Är väl en sylåda men den får hålla ordning på mina stämplar. Gillar stämplar men är inte speciellt duktig på att använda dom men de är kul att ha!Det ska rymmas i våran klädkammare!


Direkt till höger så har vi satt upp en klädstång där sånt som inte används så ofta kommer hänga och även sovsäckar hade jag tänkt hänga där. Den vinröda klänningen ska A ha på julafton. Om jag inte har helt fel så fick M den av min kompis K när hon var 6-7 år i födelsedagspresent och sen hade hon den på julen det året.

Ha en skön tisdag!

9 kommentarer:

Tina sa...

Så praktiskt allt blev, ordning på sakerna är ett måste, tycker jag. Märkligt det här med stämplarna, varför använder du dem inte? Det är ju så kul, sätt igång vetja!!

kram

A House With A View sa...

Vilken helfiffig idé att ha bordet invid snedtaket, blev ju helbra!!! Och vilken söt klänning till julafton!!!!

Stööörsta kraaaaaaaamen aka

Zinkhjärtat ♥ sa...

Ååh så härligt att ha en egen pysselhörna! Jag har egentligen en hörna men den står i förrådet och är belamrad med en massa skräp så jag ser faktiskt inte min bänkskiva en gång!!
Stor Kram Annelie ♥

Helena - Hellys Jul sa...

Åh en pysselvrå!! Det vill jag oxå ha!!

Sv: Vi bodde vid Paddington station. Där är i princip vart enda hus ett hotell. Det är det perfekta stället att bo tycker jag, om man ska bo billigt. Snabbtåget från Heathrow tar 15 minuter och sen går det t-bana och en massa bussar till alla områden där. Nära till allt, alltså :)

Åk nu! Boka biljetter på en gång! ;) Ni firar bara 16 år en gång ;)

http://hannafialotta.blogg.se sa...

Vilken bra pysselhörna. :-)

Maria sa...

Så fint! Jag hade också en syhörna under ett snedtak, på samma sätt som du, i vårt förra hus, som var från 1920-talet i Dalarna.
Arbetar du enbart med dina "pysselprojekt" eller har du ett "vanligt" jobb oxå? Om du förstår vad jag menar ;)
Kram / Maria

Maria sa...

skratt... nä, jag har ingen aning om hur mycket eller lite fritid du har! ;) Jag var mest nyfiken på om Melixa design, var ditt "enda" jobb! Alltså om du försörjde dig enbart på det. Jag har oxå en dröm om att någon gång kunna gå ner i tid, och vid sidan om jobba med att sy saker, och göra smycken som jag skulle sälja. Därav får jag ett eget arbetsrum i nya huset. Har haft den drömmen hur länge som helst ;) Men vem vet, det kanske blir verklighet av det. Jag är ju ett steg på väg, med nya arbetsrummet, hihi... Tills dess så jobar jag heltid på förskola, men jag är "bara" barnskötare och trivs utmärkt med det. Nej, ledig är jag inte idag, tyvärr... Är hemma med en tråkig förkylning, som knäckt mig. Man utsätts ju för ett antal baciller om jag säger så...
Kram / Maria

LyckligaPraliner sa...

Hej! första gången jag kikar in här. Jag blir nyfiken och måste kolla vem Kia är :)

Vad härligt med ett bra pysselrum. Jag har också ett sådant projekt men det blir aldrig färdigt. Tyvärr.

En fin vecka önskas dig! /Ann-louise

Postadress Torslanda sa...

Åh så härligt det ser ut! Vi har också pysselrum sedan vi flyttade från stan till det här huset - det var mycket efterlängtat. Vårt är kombinerat med gästrum.

Jag har mina saker i egna lådor, högt upp. Långt bort från 5åriga händer just nu, snart når hon dem :)