lördag 12 november 2011

Tomtar på burk


Härom dagen gjorde jag lite förberedelser inför morgon dagen då vi ska sitta ett gäng stora och små och julpyssla. Gjorde det förra året med lite glögg och pepparkakor och det var mysigt, så det blir repris i år. Deltagarna tar med sig sitt eget som de vill pyssla med men får sällskap av andra julpysslare.


Det jag gjorde var att klippa ut tomtar från ett present papper som jag har för att använda till julklappsetiketter eller vad man nu vill. Tänkte att jag klipper ut dom hemma och lägger dem i en burk så slipper jag ta med hela pappersrullen. Vi ska nämligen inte vara hemma utan på mitt jobb där det finns ett stort konferensbord som rymmer många pysslare! Gäller bara att komma ihåg att packa ner det man behöver.


Jag verkligen älskar dessa tomtar, tycker de är så söta med sina olika uttryck. Har använt dom förut och kommer använda dom igen. Pappersrullen räcker länge eftersom jag inte slår in paket med det.


Vad har ni haft för er denna lördag? Vi städa lite ute, plocka in solcellslamporna m.m. Sambon städa hängrännorna från löv. Sen tog vi en promis, barnen cykla hem till familjen B-A så Zigge kunde leka med deras schäfertik Bixa. Hon är fortfarande valp/unghund och det var första gången vi släppte ihop dem. De har träffats förut men inte lekt. Gick hur bra som helst, Zigge är rätt försiktig och det är häftigt att se med tanke på att han är rätt stor själv. Vi fick korv och fika och hundarna var ute. Sen var det en trött Zigge som gick hem. : )

Snart dags att börja med middag och sen se om det är något mer som ska med imorgon. Plocka ihop lite kläder till en tjej som ska med. Allt N växer ur lägger jag i en kasse och så får lilla L dom, himla praktiskt.

Ha en skön lördag!

5 kommentarer:

Helena sa...

Hm du kände på dig att jag redan ätit en halv påse skumtomtar :-)Jag är heltokig i dom!Men schy säg inget till Trädgårdstomten min då blir han sur igen ;-)
Ja jag har jobbat idag o sen har vi varit o best. ny säng!Så fin :-)är den.
Lite andra ärenden på stan sen en god middag hemma som sambon lagat.Potatisgratäng o en köttbit med ett glas mjölk till det du :-)
Ha en skön helg!
O du jag gillar dina tomte etiketter verkligen charmiga är dom!
KRAM från mig!

Maria sa...

Mysigt med pysselträff!
Denna lördag har bjudit på lite rensning i skåp och lådor hemma, skjuts till stall och mysig middag på tu man hand på restaurang med Mannen i mitt liv! :)
Önskar dej en fortsatt trevlig helg!
Kram

Tina sa...

Här är en till som är tossig i skumtomtar men tyvärr mår magen inte lika bra av dem som jag vill...
Pysselträffar är mysiga, tycker jag.

kram

Min plats i solen sa...

Hej Kia!

Vad mysigt att julpyssla tillsammans! Jag hoppas att ni får en riktig fin dag tillsammans med mycket julkänsla, klipp och klistra, julmusik (?) och många härliga skratt. Tänk att det bara är 2 veckor kvar till Första advent. Det känns som om jag inte alls är i fas med julen detta år. Inte en julklapp köpt ännu. Jag som brukar vara ute i så god tid. Tror att det är det där milda vädret som har påverkat mig. Får sätta fart nästa vecka. ;)

Njut av er härliga dag!

Kram Lotta

Postadress Torslanda sa...

Mysigt med pysselträff - och skumtomtar! Snart ska en låda köpas hem :)