fredag 25 november 2011

Utskälld

Igår blev en lång dag i verkstaden. Gjutning både före och efter lunch och lite förberedelser också. Var ganska matt sen och det var skönt med en promenad med Zigge.
Tanken var att jag skulle klättra med A och sambon hämta barnen. Fritids hade möte och stängde 16 så M skulle ta med A hem med bussen. Det gick bra och dagis hade vi tid till 16.30. Men saken var att sambon skulle köra hem båten från ett jobb och svärfar hade skjutsat dit honom och sen tog han båten hem och så stod hans bil på firman. Vet inte hur han tänkte där när han skulle hämta barn men, men. Jag fick då vänta in honom och följa med och hämta och sen skjutsa till firman så han kunde ta bilen hem! Det hela drog ju då ut på tiden och jag hade tänk hinna äta något innan klättring och nu var jag hungrig, trött och hade ingen lust. Så jag föreslog för A att vi skulle äta pizza och prata lite skit istället. : ) Det nappa hon på. Pizza blev det och sen tog vi en uppdatering i vårat gamla område. Dit jag flytta när jag var 8 och hon bodde på samma gata. Ingen av oss bor kvar, hon flytta till stan och jag ut i skärgården och våra föräldrar bor inte kvar där heller. Kul att se hur saker har förändrats och hus som kommit upp.
På väg hem skulle jag till ica maxi och fylla på förråden. Sagt och gjort jag parkera bland alla andra, var inte bara jag som handla sent. Bilen bredvid till höger stod lite snett så man blir lite lurad när man ska parkera för man tror att man själv ska stå snett men jag ställde mig så rakt så och i stort sett mitt i min ruta.
Handla lite väl länge, tror jag gick runt i över 1 timme. Förstår inte vad jag pyssla med?
Kom ut och går mot bilen, ser att en tjock gubbe går runt den och tittar. Tänker att han kommer bergis inte in. Har ganska ofta rätt i mina tankebanor. Öppnar bagageluckan och börjar packa in. Fram kommer en tant som frågar hur jag kan parkera så där??
Eh, jag tittar på henne. Vi kommer ju inte in, han får ju krypa in i bilen!
Jag svara att jag står faktiskt i min ruta.
Jamen du ser väl att det är jätte trångt?
Ja, fast jag har ställt mig ordentligt i min ruta.
Vi står i vår ruta, säger hon.
Okej, bra.
Hon upprepar att han får krypa in i bilen och att jag borde ställt mig någon annanstans.
Men det var fullt av bilar här och jag står i min ruta.
Hon tycker i alla fall att jag inte ska stå där och säger att jag borde tänka på det nästa gång!
Happ, jag fortsätter packa in och de backar ut. Gubben har dragit ner rutan och stannar.
Hur kan man vara så dum eller korkad att man parkerar så där?? Jag får ju för fan krypa in!
Det var fullt av bilar och jag står som man ska, svarar jag.
Han tycker att jag borde ställt mig längre bort för han kunde ju inte komma in.
Nej, men jag står ordentligt.
Du får för fan lära dig att parkera ordentligt, skriker han innan han åker iväg.
Detsamma tänker jag för mig själv. Det var ju inte jag som stod snett i rutan!


Jag var ju bara tvungen att ta en bild på hur jag stod så jag kunde visa och så ringde jag upp bästa L igen. Prata nämligen med henne inne på maxi och nu var jag tvungen att avreagera mig lite!
När jag kom hem så slog det mig att han kanske parkerar snett med flit för att folk inte ska parkera bredvid honom. För hur jag än hade ställt mig så hade tjocka gubben inte kommit in i sin bil! Så det borde ju vara han som ska ställa sig längre bort så han är säker på att han gör det.

6 kommentarer:

Tina sa...

Ja, det tror jag att han gjorde!
Var som sagt inne i stan idag och märkte faktiskt att de 'fina' bilarna ställt sig på två parkeringar. Dvs mitt på strecken, gick o funderade på varför men sedan trillade pengen ner.
Jag har ju inte en så pjåkig bil heller men gör aldrig så, man måste ju respektera att inte banga dörrarna i varandras lack!
Så skönt att du behöll lugnet, det har ju hänt en del på parkeringar, hm. På Ullared slåss tanterna för fullt, nu står där skyltar att man inte får ställa sig själv på fickan och vänta in bilen med den som kör..
Helt rätt av dig och att du tog allt med väninnan istället. Han verkade ju inte sansad direkt, stackars gubben!

Kram o tack igen

Min plats i solen sa...

Ja hjälp, när man handlar kan man verkligen få vara med om både det ena och det andra och det slår mig ofta att en del handlar när de är stressade och sura och gärna tar ut sin ilska och frustration på den som råkar vara närmast. Trist!

Vad bra att du behöll ditt lugn och påpekade att du faktiskt stod rätt inom din ruta och att problemet inte låg hos dig.

Hjärtat som jag fyllt med mossa och hängt upp på dörren köpte jag i en blomsteraffär så jag vet inte om det är samma som på Panduro men det är ju inte helt omöjligt. För mig var det kärlek vid första ögonkastet och jag gillade tanken attjag kan fylla det med vad jag vill och återanvända det nästa år dessutom. :)

Ta hand om dig vännen och njut av en fin adventshelg!

Kram Lotta

Emilia sa...

Herregud, det finns verkligen folk till allt!

Hoppas du haft en fin fredagskväll!
Kramar

Bella sa...

Jisses, man slutar aldrig att förvånas över folk! Tror som dig att han ställt sig snett just för att ingen skulle parkera bredvid... Man kan ju bli trött för mindre :) Bra att du stod på dig och behöll lugnet, men ändå sa ifrån!

Jag har mailat dig :)

Hoppas du får en riktigt bra helg nu!!

Kraaaam Bella

Maria - Villa Krutbruket sa...

Hej!

Det är ju inte ditt fel direkt att gubben är för tjock för parkeringsrutorna. Ja, sikka människor det finns..
Och hur skulle du veta att den bilen ägs av en tjockis som säkert inte kommer in. Haha!!

Absolut, det är samma här hemma med hundhåren. Ibland är det inte mkt hår och ibland är det hopplöst.

Hoppas du får en fin första advent! Kram Maria

Helena - Hellys Jul sa...

Det är sådana här historier som efter ett tag är roliga och man skrattar åt dem men just där och då är det helt ofattbart och man vill bara vakna ur den surrealistiska drömmen. Guuu vilket konstigt par. Om de går igång på sådana här triviala saker vill jag inte veta hur d är när de verkligen hamnar i trubbel! Tröttsamt. Jag är imponerad av ditt lugn!