onsdag 30 november 2011

Brist på julkänsla!

Tror det är brist på snö som gör att jag har brist på julkänsla! Imorgon är det december och dax att öppna julkalendrar och man har pyntat i hus och hem men ingen snö och ingen känsla, inte hos mig i alla fall.
Ska stå på julmarknad i helgen och det känns ju jätte mysigt i denna höstblåst. NOT! Bara det inte regnar så ska det nog gå bra och varma kläder på.


Adventljusstakenär framme med lite, lite mossa och några små svampar som A tyckte vi skulle ha.


På öppna spisen har mina nya tomtar från Ellos hamnat och de är så söta så.


Visst är dom?!


När sambon och jag var i stan och fira så köpte vi en liten present var till barnen. A och M fick en varsin värmeljusstake som påminner om änglaspelen jag själv hade som liten.


Fanns i varje presentshop och i olika utföranden. N fick en pippiväska, hon har nämligen en ljuslykta som hon fick i somras och det räcker med ett ljus åt henne.

Så mycket mer julpynt är det inte här än. Lite stjärnor och hjärtan i våra fönster förstås men sen är det tomt. Granen ska kläs imorgon. När jag bodde hemma klädde vi alltid granen kvällen innan julafton och det gjorde även jag och sambon. Men så sa min granne att hon hade granen hela december för efter jul var man rätt less. Tycker det stämmer och så är vi inte alltid hemma över jul och då känns det tråkigt att klä granen när man inte kan njuta av den, för det är sååå mysigt att gå upp på morgonen och tända granen tycker jag. Så förra året börja vi med att klä granen till 1:a december och fick njuta av den varje morgon.
När klär ni granen?

4 kommentarer:

Postadress Torslanda sa...

Älskar de där änglaspelen! Så fina! Vi kommer troligtvis att köpa en gran till helgen. När jag växte upp var det kort innan Julafton som gällde. Nu vill min lilla trollunge njuta läääänge av granen. Jag tycker det är mysigt att ha den länge innan Jul

Helena sa...

Men nu du har du väl börjat få lite stämning ändå?!Så söt tomten ärfrån Ellos!
Jag har oxå ett sånt där änglaspel som man hade hemma som barn o även det med stjärnorna.
KRAM från mig!

A House With A View sa...

Suuuupersöta tomtar, Ellos har jättemycket fint tycker jag!!! Och de änglaspelen är nostalgi, vi har ett här hemma också, men jag minns dem också från när jag växte upp :) Och kanon att ta in granen tidigare för visst är det så att man tröttnar snabbt på julen när den väl är förbi!!!

Stööörsta kraaaaaaaaamen aka

Tina sa...

Jag köpte ett till min syrra förra året, på Designtorget.
Jag körde på så hårt med julstämningen förra helgen, så det känns som det redan varit julafton ...hängde du med? Jag är helt slut i bollen av trötthet idag!

kram