onsdag 23 november 2011

Veckans recept

Ett recept som jag hitta på arla för många år sen och som vi lagat massor av gånger. Gott och jag brukar passa på att göra en stor sats och frysa in biffar.

Franska örtfärsbiffar

Franska Örtfärsbiffar

4 port

400 g nötfärs, 10 % fett
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk franska örter
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl Kelda laga mat 4%
2 tsk Arla smör

Sås:
1 1/2 dl Kelda Laga Lätt
2 tsk konc kalvfond
1 tsk soja
1/2 tsk franska örter

Ugnstekta grönsaker:
400 g potatis
600 g grönsaker t ex morötter, rödlök
2 tsk smält Arla smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här:
Börja med grönsakerna: Sätt ugnen på 225 °. Skala potatis, morötter och lök. Skär allt i bitar eller klyftor. Lägg smöret i en liten långpanna och låt det smälta i ugnen. Ta ut långpannan. Lägg i grönsakerna, krydda och vänd runt. Stek i mitten av ugnen ca 30 min. Blanda färs, salt, peppar, örter, vitlök och gräddmjölk. Forma färsen till 8 biffar. Stek dem i smör i en teflonpanna ca 3 min på varje sida. Ta upp dem. Häll gräddmjölk, fond, soja och örter i pannan. Låt det koka upp. Häll såsen över biffarna. Servera med grönsakerna.

2 kommentarer:

Tina sa...

Min magge är som en ballong efter ett lass köttfärssås o spagetti. Receptet ska jag faktiskt spara, låter väldigt gott.
Idag låg det en avi i brevlådan, vad kan det vara??

kram

Vardaxlyx sa...

Det vattnas i munnen hihi! Ska definitivt testa detta recept!
Önskar dig en trevlig kväll!