fredag 16 september 2011

Fåntratten


Zigge har blivit en fåntratt. I lördags så märkte vi att han hade något på halsen. Såg ut som han rullat sig i något och det brukar vara mindre kul, men det här lukta inget. Sambon duscha av honom fast det var ändå kvar. Såg ut som han var alldeles flottig. Zigge själv börja dra med tassen på det och sen slicka på tassen. Vi fatta inte vad han gjort eller vad det kom ifrån??
Natten till söndag så låg han och slicka hela tiden så man höl på att bli tokig. Han har sin säng bredvid våran! Natten till måndag fortsatte han men då hade jag satt på honom en tratt och efter midnatt fick han gå upp och sova i vardagsrummet. Han slicka och klia på tratten så man inte fick en blund. Nu hade vi även märkt att han hade ett sår, antagligen efter allt kliande.
Tisdag hade jag bokat veterinären för kloklipp och kolla halsen. De sövde honom och raka rent och ett stort sår visade sig och det har han åstakommit själv av allt kliande men vad som utlöste det från början vet vi inte.
Natten till onsdag fick han ligga uppe men då satt han vid trappen och pep istället. Så tillslut gick jag upp och la mig i soffan vid honom så han fick sällskap. Varken han eller jag sov speciellt mycket den natten (heller). Zigge satt bredvid mig och jag låg och klia han på ryggen för att han inte skulle klia på tratten. Ibland ville han klia eller slicka och då fick jag stoppa honom och så höll vi på. Jag är förvånad att jag var så pigg på jobbet på onsdagen men jag hade väl kommit in i den rubbade sömnen eller nått.
Fortfarande får vi inte sova riktigt men det bli bättre och bättre.

Varnar känsliga för sista bilden!!


I den här får jag in alla radio och tv kanaler!


5 kommentarer:

Emilia sa...

Stackars liten!! Hoppas han blir bättre snart!
Ha en fin fredag nu :)
Kraam

Hildas hem - Sofia sa...

Stackars Zigge. Inte roligt med tratt men tyvärr nödvändigt ibland.

Jag önskar dig en fin fredag!
Kram Sofia

Hannis sa...

Men stackarn!
Och stackars dig som knappt fått sova =))
Hoppas att det läker fort!

Postadress Torslanda sa...

Åh stackarn. Hoppas att det läker snabbt.

Jo, de här krukorna. Tvådelade med hål i botten i den övre delen och snören som går ner till den undre. Vatten hälls i den undre. Växten vattnar sig själv. Med fantastiskt resultat på örtkrukan för mig

A House With A View sa...

Men åååh stackars vovsing!!! Låter inget kul alls!! Och inte för er heller förstås som får nattsömnen störd!! Hoppas att han kryar på sig snart!!!

Stoooooooooor kraaaaaaaaaaaam aka