lördag 17 september 2011

Härlig höstlördag!


Vilken härlig dag vi har om man ser på vädret. Men efter att barnen varit sjuka förra veckan och att jag inte sovit på en vecka så gjorde det mig väldigt motaglig för baciller. Börja känna igår i halsen och som febern var på gång men tack och lov så har jag varken ont i halsen eller feber utan lite lätt snorig och nyser en hel del. Fast det kanske bara är början?? Vad gör ni en sån fin dag?


De här buskarna har jag bredvid entre trappen och jag gillar dess färger ihop nu. Den ljusa gröna mot den mörkt rosa går så bra ihop, även fast jag egentligen inte gillar rosa! : ) Vet inte vad de heter men kan den gröna busken var nån slags kornell?? Lite röd i stammen och det är påväg några små vita blommor på den. Nån som har koll??


Skulle behöva klippa ner den lite för den börjar bli rätt stor och ta över den andra busken och rabatten. Tror ni man kan klippa ner den helt eller toppa lite eller vad??


Här har ni en av mina favoriter, Silvereken. Den växer som bara den och blir nästan som en buske. Planer på att anlägga en rabatt utmed huset på framsidan till nästa år med Silverek och Lavendel. Tror det kan bli snyggt.
Idag är jag själv hemma med tjejerna. Sambon stack 7 imorse för att paddla 6 mil med sin paddelpartner M till svärföräldrarnas landställe. Sen ska vi komma och äta middag där och köra hem dom. De kommer nog vara lite möra i kroppen. : )
Påvägen ska jag plocka upp en förhoppningsvis lycklig M som fått följa med en granne till stallet och hjälpa till med hennes 5 hästar. Så hon har lite att göra.

Ha en fortsatt trevlig helg!

8 kommentarer:

Emilia sa...

Vi hade också en alldeles fantastisk höstdag igår... härligt! Men idag är det kallt o rått...

Hoppas du har en fin helg!
Kram

Helena sa...

Lite svårt att se på bilden vad det är för sorts buske.Men när du beskriver den låter det ju som kornell.
KRAM från mig!

Tina sa...

Jag kan ingenting om buskar alls...
Hos mig är det grått men skönt ändå!

kram

Tina sa...

Jag har träffat Marie och Lotta några ggr tidigare. Lotta och jag bor bara fem par minuters gångavstånd ifrån varandra..Marie fem minuter med bil..så otroligt kul!

kram igen

Ord & Känsla sa...

Ja igår var det kanonväder! Det är fjärde helgen i rad som det har varit fint väder.
Idag är det ju som jag skrev lite regn och höstlikt.
Nej, kantarellerna fick vi i måndags och då åt vi en smörgås med kantareller på. Så gott!
Barnen gillar inte svamp, men idag åt vi köttfärslimpa med svamp i (hade skurit väldigt smått)och de gillade Linas mat!

Kram Helena

Bella sa...

Vilken härlig höstdag det var igår!!

Kan tyvärr inte hjälpa dig med växten, är inte bäst på det där :)

Hoppas du haft en toppenhelg!

Kramar Bella

susanne lindén sa...

Tack för hälsningen hos mig! Vi hade också en härlig höstdag igår...men idag är det kallt och blåsigt. Svårt att se vad det är för en buske, men att "tukta" den lite är nog ingen fara.

Ha en trevlig vecka!

Helena sa...

Om det är en kornell så är det fritt fram med sekatören!
KRAM från mig!