tisdag 27 september 2011

Veckans recept.

Denna vecka hämta jag ut min första matkassa från Ica Maxi. Finns 3 olika att välja mellan. Inspiration, laktos eller billiga veckan. Vi provar inspiration, för det är just det vi behöver i matlagningen här hemma!
Smidigt var det, man behövde inte ens gå in i butiken och springa runt utan man hämtar innan man går in genom grindarna och då är det betalt och klart. Pengarna har reserverats på kontot innan och dras automatiskt. Fina menykort får man med också plus ett med översikt och tips inför veckan.




Hoisinkyckling med sesamgrönsaker blev det till middag idag.

1 msk tomatpuré
1 msk finhackad färsk ingefära
1 dl hoisinsås
4 kycklingklubbor, gärna majskyckling
4 portioner ris
1 burk bambuskott ca 225 g
1 rödlök
200 g morötter
100 g vitkål
1 msk olja
2 tsk sesamolja
2 msk sesamfrön
salt & peppar

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop tomatpuré, ingfära och hälften av hoisinsåsen.
2. Lägg kycklingklubborna i en smord ugnsäker form. Pensla runtom med hälften av hoisinblandningen. Krydda med 1 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Sätt mitt i ugnen ca 30 minuter, täck ev med folie mot slutet om det börjar brännas. Skär ett snitt i den tjockaste kycklingklubban och kontrollera att klar köttsaft kommer ut.
3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Gör woken under tiden.
4. Låt bambuskotten rinna av. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Skala och slanta morötterna. Strimla vitkålen.
5. Hetta upp oljan i en stekpanna eller wok. Fräs lök och morot i oljan ca 2 minuter. Tillsätt vitkål och fortsätt fräsa ca 3 minuter. Lägg ner bambuskotten. Häll på sesamolja och resterande hoisinblandning. Rör runt. Smaka av med salt. Strö över sesamfrön.
6. Servera kycklingklubborna med grönsaker och ris.



Maten tyckte jag var helt okej dock lite lite till 5 personer. Men recepten är för 4 så det var tur att M inte äter hemma idag då det bara fanns 4 kycklingklubbor. : )

5 kommentarer:

A House With A View sa...

Vad spännande med matkasse!! Det har jag ju hört talas om!! Receptet verkar supergott! Ska bli intressant att höra vad du tycker om det hela när du provat det ett tag!!!

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaam aka

Ord & Känsla sa...

Men vad komiskt, jag som skrivit och fått svar idag från min närmaste ICA att de ev ska börja med denna kassen inom kort. Då slipper vi beställa Linas som visst är bra, men bättre att få ICA-bonus och hämta skadar ju inte.
Kul att du gillar den, priset?

Jag har ett recepttips idag på vanlig falukorv.
Kram Helena

Bella sa...

Låter ju som ett toppenkoncept!! Kanske något man skulle prova, tror nämligen de har det i min närmsta matbutik också :)

Hoppas veckan börjat bra

Kramar Bella

Postadress Torslanda sa...

Vi får väl följa fler recept? Är lite nyfiken på kassen.

Helena sa...

Det är visst fler än jag som är nyfiken på matkassen.Inspirationen tryter ju lite då o då...
KRAM från en snorig en!